Bakan Fatma Şahin, boş yere umut dağıttığı engellilerden özür dilemeli

Özürlü sınavı konusunda medyaya en çok demeç veren Bakan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'di. Şahin bir çok defa özürlü sınavıyla 20 bin engellinin işe kavuşacağını belirtti. Ancak bu vaat 4 Nisan 2012 tarihi itibariyle doğru çıkmadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 4 Nisan 2012 tarihli Meclis Genel Kurulunda yaptığı açıklamada, ÖMSS ile alınacak engelli memur sayısını 3 bin 512 olarak belirtti.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Nisan 2012 01:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yıllardır hep aynı hata yapılıyordu.

Sık sık, "şu kadar özürlü kadrosu boş, atama yapılacak" diye basına açıklama yapılıyordu. Bu kervana son olarak Bakan Fatma Şahin de katılmıştı. Ancak Sayın Şahin çok iddialıydı. Bakan Şahin, açıklamalarından birinde şu kadar iddialı konuşmuştu: "Bakan Şahin, Mart ayında yeni bir sınav yapılacağını ve bu sınavla birlikte kamuda 20 bin engellinin daha istihdam edileceğini açıkladı."

Oysaki, özürlü kadrolarının doldurulması, Bakanın isteğine göre olmuyordu. Tüm kamu kurumlarının, bunu istemesi gerekiyordu. Bakan Faruk Çelik'in açıklamasından anlıyoruzki tüm kamu kurumları aynı şekilde düşünmüyordu.

Bakan Fatma Şahin, kendi görev alanına girmeyen bir konuda iddialı konuşarak, yapamayacağı şeyleri söyleyerek, boş yere özürlülerin umutlarını kırmıştır. Bu nedenle de tüm engellilerden özür dilemelidir.

İşte Bakan Şahin'in eski açıklamaları:

2 Aralık 2011- Bakan Şahin: Mart'ta kamuya 20 bin engelli alınacak
23 Şubat 2012: Bakan Şahin: 20 bin engelli kadrosunu mutlaka dolduracağız
5 Nisan 2012: Faruk Çelik: ÖMSS sonucu ile 3 bin 512 personel atanacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber