Kula'dan 7 milyon salavat-ı şerîf gökyüzüne uçuruldu

Manisa'nın Kula ilçesindeki Özel Ufuk İlköğretim Okulu'nun öğrencileri, Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle okudukları 7 milyon salavat-ı şerîfi, balonların üzerine yazarak gökyüzüne uçurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Nisan 2012 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Etkinliğe Kula Kaymakamı Yusuf Cıbır, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf İncili, Garnizon Komutanı Kıdemli Üsteğmen Erkan Enginar, okul idarecileri ve veliler katıldı. Kutlu Doğum etkinliklerinde öğrenciler ayrıca ilahiler ve şiirler okudu, lokma hayrı yapıldı.

Okul Müdürü Soysal Tokuç, geçen yıl başlatılan etkinliği bu yıl da devam ettirdiklerini belirterek, "Peygamber Efendimiz (SAV)'in çocukların ruh dünyasında daha kalıcı olmasını amaçladık. Bu etkinlikle öğrencilerimiz, Peygamber Efendimiz adına milyonlarca salavat okudu. Bu sayede Kula halkının, velilerimizin ve öğrencilerimizin gönlünde O'nun sonsuz sevgisinin yer aldığını görmek bizleri çok memnun etti." dedi. Kaymakam Cıbır ise Hz. Muhammed (SAV)'in güzel ahlâkının birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, saygı ve yardımlaşma duygusunu güçlendirmek bakımından en önemli kaynak olduğunu vurgulayarak, "Bin 441 yıl önce insani değerlerin kaybolduğu, cehaletin zirveye ulaştığı bir dönemde insanlığın üzerine güneş gibi doğup ilahi emirleri tebliğ vazifesini ifa eden Kâinatın Efendisi Peygamberimiz'in doğumunu idrak ettiğimiz Kutlu Doğum Haftası'nda, sevgi ve barışın yanında hoşgörü dini olan İslâm'ın uygulamalarını gösteren, insanlığa huzur ve barış getiren, şefkat ve merhamette sınırsız olan ve güven duygularının simgesi olan Peygamberimiz'in kutlu doğum gününün Müslüman âlemine barış, huzur ve mutluluk getirmesine vesile olmasını diler, tüm halkımızın haftasını tebrik ederim." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber