Çevre ve Şehircilik Bakanlığı KPSS'siz sözleşmeli personel alacak

Çevre mühendislerinin, ne zaman alım yapılacağı yönündeki sorularına cevap vermeyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sözlü sınav ile sözleşmeli personel alımına imkan veren düzenlemeyi Resmi Gazetede yayımladı. Yayımlanan yönetmeliğe göre 90 mühendis, 25 Mimar, 25 Şehir ve Bölge Plancısı, 10 Avukat ve 20 Uzman alınabilecek. KPSS şartı aranmayacak...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Mayıs 2012 08:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, KPSS'ye girip kamu personeli olmayı düşünen binlerce aday var iken, kendisinin yapacağı yazılı ve sözlü sınav ile personel alımı yapacak.

Konuya dair yönetmelik 3 Mayıs 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlandı. Yönetmeliğe göre bu yolla 90 mühendis, 25 Mimar, 25 Şehir ve Bölge Plancısı, 10 Avukat ve 20 Uzman alınabilecek.

Yazılı ve sözlü sınav yapılması durumunda; Yazılı sınavın değerlendirilmesi sonucu, bu sınavdan 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylardan; en yüksek puan alandan başlamak üzere, atama yapılacak pozisyon sayısının en fazla 4 katına kadar aday sözlü sınava çağrılacak.

Sadece sözlü sınav yapılmasına karar verilmesi halinde ise başvuran adaylar sözlü sınava alınacak.

Yönetmeliğin yayımı ile birlikte kısa bir süre içinde ilanın yayımlanacağını düşünmekteyiz.

Geçmiş yıllarda objektif kriterlere göre çok sayıda personel alan Çevre Bakanlığının, Erdoğan Bayraktar döneminde, torpile bir imkan veren bir düzenleme olmaksızın personel alımı yapmayacağı anlaşılmaktadır. Bakan Bayraktar, TOKİ'de alıştığı ve tecrübe kazandığı, "istediği personeli alma yöntemini" Bakanlıkta da aynen devam ettirmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber