Köşk'e çıkan Batmanlı öğrenci Demir: Çok duygulandım

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2012 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Cumhurbaşkanına sorun" uygulaması kapsamında Köşk'e çıkan Batman Sıddık Tekin Lisesi öğrencisi Ömer Zeki Demir, Cumhurbaşkanı ile karşılıklı oturmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ve çok duygulandığını söyledi.

Vatandaşların oylarıyla belirlenen 10 soru sahibi, Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Gül ile tanışıp sohbet etme ve sorularını doğrudan iletme imkanı buldu. 2 Nisan Pazartesi günü soru gönderme işlemiyle başlayan ?Cumhurbaşkanına Sorun? uygulamasının ikincisi, soru sahipleri ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün bir araya gelmesiyle Çankaya Köşkü'nde önceki gün gerçekleştirildi.

Köşke çıkan 10 kişi arasında yer alan Batman Sıddık Tekin Lisesi öğrencisi Demir, Cumhurbaşkanı Gül'ün ilk yurt içi gezisini Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'ne yapmasının nedenine ve bunun özel bir anlamının olup olmadığına ilişkin soru sormuştu.

Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelen 10 soru sahibi ile Atatürk Müze Köşkü'nü gezdikten sonra çekimlerin yapılacağı salona alınarak Cumhurbaşkanı Gül ile tanıştıklarını belirten Demir, Cumhurbaşkanı Gül'ün kendileri ile yakından ilgilenip sohbet ettiğini söyledi. Demir, ?Çok mutlu oldum cumhurbaşkanıyla karşılıklı oturmak, onunla tokalaşmak, bana yakın ilgi göstermesi beni çok mutlu etti. Ben de kendisini çok seviyorum. Sevmezsem zaten soru sormam.? dedi.

Yaklaşık 1 saat süren soru-cevap bölümü sonrası Cumhurbaşkanı Gül ile tek tek ve toplu hatıra fotoğrafı çektirdiklerini belirten Demir, Cumhurbaşkanı Gül'ün ilk yurt içi gezisini Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'ne yapmasının nedenine ilişkin sorduğu soruya ise şu cevabı aldığını anlattı:

"Öncelikle Batmanlı Ömer'in böyle bir soru sormasına çok memnun oldum. Evet, ben Cumhurbaşkanı olunca ilk gezimi Doğu ve Güneydoğu'ya yaptım ve bu kentlerden biri de Batman'dı. Doğrusu bunun özel bir anlamı vardı. Çünkü bu bölgelerimizin her bakımdan daha fazla kucaklanmaya ve daha çok şefkate ihtiyacı var."

2 BİN 725 SORU GELDİ

Uygulamanın ikincisinde Cumhurbaşkanı Gül'e toplam 2 bin 725 soru yöneltildi. Uygulama moderatörleri tarafından sorular 90'a indirildi. Sorular Cumhurbaşkanlığı'nın sitesinde 10 gün boyunca oylamada kaldı. Halkın en çok beğendiği soruların sahipleri ise Çankaya Köşkü'ne davet edilerek sorularını yüz yüze Cumhurbaşkanı Gül'e sorma imkânı buldu.

Batman Sıddık Tekin Lisesi öğrencisi Ömer Zeki Demir, 29 bin 93 oy alarak köşke çıkan soru sahipleri arasında en çok oy alan üçüncü kişi olmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber