Kültür Başkenti etkinliklerine sponsor olana vergi indirimi

Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması ile ilgili kanun Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kanuna getirilen ek madde ile kurulan ajansa her türlü bağış ve yardımlar ile sponsorluk harcamalarının tamamı gelir vergisi beyannamesinde bildirilerek kurum kazancından düşülecek.

Eskişehir'i 2013 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak hazırlamak üzere bir ajansın kurulması için geçtiğimiz günlerde TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen 6303 sayılı kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanunda Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti kapsamında yapılacak harcamalar için kurumlara kolaylık sağlandı. Bu bağlamda, kurulan ajansın yaptığı işlemler nedeniyle Harçlar Kanunu ile Belediye Gelirleri Kanunu gereğince alınan harçlar ve katılım paylarından doğan işlemlerde damga vergisi alınmayacak. Düzenleme kapsamında mal ve hizmet alımları ile yapım işleri, satım, kira ve her türlü işlemlerinde Devlet İhale Kanunu ile Kamu İhale Kanunu hükümleri uygulanmayacak.

Yürürlüğe giren kanuna bir de geçici madde eklendi. Bu madde uyarınca, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti bünyesinde kurulan ajansa yapılan her türlü nakdî ve ayni bağış ve yardımlar ile sponsorluk harcamalarının tamamı gelir vergisi beyannamesinde bildirilecek. Kurumlar vergisi beyannamesi üzerinde gösterilmek şartıyla yapılan tüm bağışlar kurum kazancından indirilecek.

2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği kapsamında gerçekleştirilecek sosyal ve kültürel etkinliklerin oldukça önemli olduğunu söyleyen Vali Kadir Koçdemir, tarihi eserler ile mirasın ihyasına yönelik yapılacak çalışmaların Eskişehir'e katkı sağlayacağını belirtti. Vali Koçdemir, sosyal sorumluluk sahibi gerçek ve tüzel kişilerin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinliklerinde aktif olarak yer almasını beklediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber