15 yıldır takım elbise ile ayakkabı boyuyor

Kırşehir'de 15 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan Bilal Yalçınkaya, mesleğine ve müşterilerine saygısından dolayı işe her gün takım elbiseyle geliyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Mayıs 2012 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

30 çift takım elbisesi olan modern ayakkabı boyacısı, sıcak havalara rağmen üzerindeki elbiseyi hiç çıkarmıyor. Müşterilerin de oldukça ilgisini çeken 55 yaşındaki boyacı, şehirde ?afili boyacı' olarak biliniyor.

Havaların ısındığı günlerde memurlar ve özel sektör çalışanları takım elbiselerini çıkarmak için sabırsızlanırken Kırşehirli ayakkabı boyacısı Bilal Yalçınkaya takım elbiseden vazgeçmiyor. Ayakkabı boyacılığında rahat bir kıyafet gerektiğini ancak kendisinin 15 yıldır takım elbise ile ayakkabı boyadığını söyleyen Yalçınkaya, Lise Caddesi üzerinde her gün sabah işbaşı yapıyor. Yalçınkaya, sırtına aldığı gösterişli boya sandığı, elinde küçük bir sandalye ile her zamanki köşede saat 07.30'da yerini alıyor.

'Badem yağlı bol cilalı' diye seslenmeye başlayan yılların ayakkabı boyacısı Bilal Yalçınkaya, dumanı üstünde bir çayla beraber ayakkabılarını boyadığını müşterileriyle sohbet ediyor.

Kendisini diğer boyacılarından farklı kılanın giydiği markalı takım elbiseler ve kıyafetine uygun kravatlar olduğunu kaydeden Yalçınkaya, 15 yıldan beri boyacılık yaptığını ve çalışırken sürekli üzerinde takım elbise ve kravatlı olduğunu söylüyor. Mesleğini oldukça ciddiye aldığını ve ayakkabı boyarken oldukça rahat olduğunu dile getiren Yalçınkaya, haftanın her günü işe takım elbiseyle geldiğini dile getirdi. Yalçınkaya, kendisini görenlerin bazen memur sandığını ifadelerini kullandı.

Günlük ortalama 20 çift ayakkabı boyadığını belirten 3 çocuk babası Bilal Yalçınkaya, takım elbiselerine boya bulaştırmamayı yıllarca takım elbiseli çalışmanın verdiği tecrübeyle öğrendiğini kaydetti.

Yalçınkaya, boyacılıktan kazandığı paranın önemli bir kısmının takım elbiselere gittiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber