Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilecek Devlet Memurları Hakkında Yönetmelik

Haber Giriş : 14 Haziran 2005 13:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

14/06/2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan değişiklikler eklenmiştir.

21.1.1974 tarih ve 7/7756 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kararlaştırılmış ve1.2.1974 tarih ve 14786 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe konul-muştur.

BÖLÜM I
Genel Hükümler
Amaç ve Kapsam:
Madde 1 - Mesleklerine ait hizmetlerde yetiştirilmek, eğitilmek, bil-gileri artırmak, staj, öğrenim veya ihtisas yaptırılmak üzere yurt dışına gön-derilecek Devlet Memurları hakkında; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu-nun değişik 80 inci maddesi gereğince hazırlanmış olan bu yönetmelik hü-kümleri uygulanır.

Devlet Memurlarının Gönderilebilecekleri Kurum veya Kuruluş-lar:
Madde 2 - Devlet Memurları, birinci maddede sayılan amaçlarla ya-bancı memleketlerin,
a) Hizmetle ilgili kurum veya kuruluşlarına,
b) Yetiştirme eğitim merkezlerine; araştırma enstitüsü veya kuruluş-larına,
c) Üniversite, yüksek okul, enstitü ve diğer öğretim kuruluşlarına,
d) Milli ve Milletlerarası resmi ve özel kuruluşlarına, gönderilebilir-ler.

Devlet Personel Başkanlığına Bildirme:
Madde 3 - (Değişik: 5/2/1979 - 7/17129 K.)
Kurumlar:
a) (Değişik:13/04/2005-2005/8831 K.) Bütçe olanaklarıyla gelecek mali yıl içinde yurt dışına göndermek istedikleri Devlet memurlarının sayısını, sınıfını, yaptırılacak eğitim veya öğretimin konu ve süresini, gönderilecek ülkenin adını en geç Mart ayı sonuna kadar,
b) Tahsisi yapılan dış kaynaklı burslar için de, yukarıdaki fıkrada sayılan bilgileri, ilgili eğitim programının kesinleşmesini takip eden 15 gün içinde;
Devlet Personel Başkanlığına bildirirler.

BÖLÜM II
Ayırma ve Seçilme Usul ve Şartları
(Değişik:13/04/2005-2005/8831 K.)
Kurumlara Kontenjan Ayrılması
Madde 4 - Kurumlar, her yıl bütçe olanaklarıyla, gelecek mali yıl içinde yetiştirilmek, eğitilmek, bilgileri artırılmak, staj, öğrenim veya ihtisas yaptırılmak üzere yurt dışına ve/veya Dışişleri Bakanlığınca bildirilen ulus-lararası kurum ve kuruluşlara göndermek istedikleri Devlet memurlarına ilişkin önerilerini, bütçe ödenekleriyle ilgili tedbirlerini almak suretiyle, Dev-let Personel Başkanlığına bildirirler. Kalkınma planı hedeflerine uygun ola-rak kurumlarının fonksiyonlarını, insan gücü gereksinimlerini belirleyen planlar, dış kaynaklı burslardan yararlanma ve bir önceki tahsis edilen kon-tenjanların kullanım durumları ile benzer diğer hususlar da bu önerilere eklenir.
Bu öneriler Devlet Personel Başkanlığınca incelenerek Maliye Ba-kanlığının da görüşü alınarak karara bağlanır ve 08/06/1984 tarihli ve 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname uyarınca Bakanlar Kurulunun onayına sunulmak üzere Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu Bakanlıkça Başbakanlığa gönderilir.
Bakanlar Kurulunun onamasından sonra Kurumlara kontenjan ayrılır.
Dış bursların sektörel ve projelere dağılımı ile kurumlara tahsisi Baş-bakanlık, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı ve Devlet Personel Başkan-lığının yetkili temsilcilerinden oluşan komisyon tarafından bir tutanakla belirlenir ve Devlet Personel Başkanlığı'nca ilgili kurumlara bildirilir.

Duyurma:
Madde 5 - (Değişik: 5/2/1979 - 7/17129 K.)
I) Kurumlar:
a) Kendilerine ayrılan kontenjanları, gerekli öteki bilgilerle birlikte, is-temde bulunulan yılın Ağustos ayında,
b) Tahsisi yapılan bursları, tahsisin yapılmasını izleyen en kısa za-manda,
Örgüt birimlerindeki ilgili bütün memurlara genelgelerle duyururlar.
II) Bu duyuru üzerine:
a) Bütçe olanaklarıyla tahsis edilen kontenjanlardan yararlanmak iste-yenler Eylül ayının ilk yarısında,
b) (Değişik:13/04/2005-2005/8831 K.) Dış kaynaklı burslardan yarar-lanmak isteyenler ile Dışişleri Bakanlığının bildirimi üzerine uluslararası kuruluşlara gönderilecekler duyuruda belirtilen süre içinde,
Bağlı bulundukları birim yöneticilerine dilekçe ile başvururlar.
Yöneticiler, bunları, bütçe olanaklarından tahsis edilen kontenjanlar için en geç Eylül ayı sonunda, dış kaynaklı burslar için ise gerekli süre içinde çalıştıkları kurumun yetkili makamına ulaştırırlar.

Aranılacak Şartlar:
Madde 6 - (Değişik:13/04/2005-2005/8831 K.)
Yabancı ülkelere gönderileceklerde;
a) Kontenjanlarda belirtilen konulara ilişkin meslek dallarında yüksek öğrenimi bitirmiş ve bu meslekte Dışişleri Bakanlığının bildirdiği uluslara-rası kuruluşlara gidebilmek için adaylık dahil en az dört yıl, diğerleri için adaylık dahil en az üç yıl çalışmış olmak,
b) Son üç yıllık sicil döneminde olumlu sicil almış olmak,
c) Son üç yıl içinde kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını al-mamış olmak,
d) Askerlikle ilgisi bulunmamak,
e) Dışişleri Bakanlığının bildirimi üzerine uluslararası kurum ve kuru-luşlara gönderilecekler ile öğrenim veya ihtisas yapacak Devlet memurları için 40, diğerleri için 50 yaşını tamamlamamış olmak,
f) Daha önce aynı düzeyde eğitim veya öğrenim görmemiş olmak,
g) Bu Yönetmelikle belirlenen yabancı dil bilgisi düzeyine sahip olmak,
h) Hastalık sebebiyle eğitim veya öğrenimini gerçekleştiremeyeceği genel hükümler çerçevesinde hastalık raporuyla tespit edilenler hariç, bu Yönetmelik hükümlerine göre geri çağrılmamış olmak,
şartları aranır.
Dış burslarla gönderilecekler için yukarıdaki şartlarla birlikte bursu veren ülke veya kuruluşun aradığı şartlara da sahip olmak gereklidir..

Sınav veya Seçme:
Madde 7 - (Değişik: 5/2/1979 - 7/17129 K.)
Bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesindeki koşulları taşıyan, bütçe olanak-ları veya dış burslarla yabancı ülkelere gönderilecek Devlet memurla-rı,kurumlarınca teşkil edilecek sınav kurullarınca yarışma sınavı veya (öğre-nim, hizmetteki durumu,hizmetle ilgili belge ve nitelikleri gözönünde bu-lundurularak yapılacak) seçme suretiyle saptanır.

(Ek:13/04/2005-2005/8831 K.) Kurumlar; Dışişleri Bakanlığı'nın bildi-rimi üzerine uluslar arası kurum ve kuruluşlara memur göndermek amacıy-la, kendilerine ayrılan kontenjanlar için yapılan yarışma sınavı veya seçme sonucunda tespit edilen memurların öğrenim durumu, hizmet süresi, gör-düğü kurslar, aldığı ödül ve cezalar, kimlik bilgileri ve hizmetle ilgili diğer belge ve niteliklerini gösterir bilgileri yarışma sınavı veya seçmenin sonuç-landığı tarihi takip eden (15) gün içinde Dışişleri Bakanlığına gönderirler.

Hangi hallerde sınav, hangi hallerde seçmeye başvurulacağı sınav ku-rulunca kararlaştırılır.

(Değişik:13/04/2005-2005/8831 K.)
Yabancı dil düzeyi
Madde 8 - Bu Yönetmelik hükümleri çerçevesinde yurt dışına gön-derilecek Devlet memurlarının yapacakları çalışmalar için gerekli olan ya-bancı dil düzeyi aşağıdaki şekilde belirlenir:
a) Lisansüstü öğrenim için gönderileceklerin, İngilizce için en az 213 puanlık geçerli TOEFL veya en az 7,5 puanlık IELTS belgesine, Fransızca ve Almanca için ise ilgili ülke kurumlarının yaptığı sınavlarda alınan eşdeğer belgeye sahip olmaları şarttır.
b) Dışişleri Bakanlığınca bildirilecek uluslararası kurum ve kuruluş-lara gönderileceklerin Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (KPDS) İngilizce veya Fransızca dillerinin birinden (A) düzeyin-de puan almaları veya (a) bendinde belirtilen belgelere sahip olmaları şarttır.
c) Diğerlerinin çalışmaları için gerekli olan dil için KPDS'den en az (C) düzeyinde puan almaları veya en az 190 puanlık geçerli TOEFL ya da en az 6,5 puanlık IELTS belgesine sahip olmaları şarttır.
Yurt dışına gönderileceklerin yabancı dil bilgisi düzeyini gösterir başarı belgelerinin, kurumlarınca kendilerine bildirilen son başvuru tarihin-den önceki iki yıl içinde alınmış olması gereklidir.

BÖLÜM III
Program, Denetleme ve Süre Uzatımı

Eğitim Görülecek Yerlerin Kesinleşmesi:
Madde 9 - (Değişik:13/04/2005-2005/8831 K.) Bütçe olanakları ile ya-bancı ülkelere gönderilmesi kararlaştırılmış olanlardan;
a) Yüksek öğrenim veya ihtisas yapmak üzere gönderileceklerin kabul belgelerinin sağlanması işlemi Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile ilgili kurum,
b) Öğrenim veya ihtisas dışında, yabancı ülkelerin hizmetle ilgili kurumlarına veya yetiştirme-eğitim merkezleri ile uluslar arası kurum ve kuruluşlara gönderileceklerin gerekli kabul işlemlerinin sağlanması, memu-run bağlı olduğu kurum ve Dışişleri Bakanlığı,
tarafından yürütülür. Ancak, eğitim görecekleri kurum Yükse-köğretim Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenmiş olmak kaydıyla (a) ben-dine göre gönderileceklerin kabul belgeleri kendileri tarafından sağlanabilir.
Dış burslarla gönderileceklerin bursu veren ülke veya kuruluşça ka-bul işlemlerinin yapılması, bu ülke veya kuruluşun Türkiye'deki temsilciliği ve memurun bağlı olduğu kurum aracılığı ile yerine getirilir.
Eğitim göreceği yer kesinleşmeyen hiçbir Devlet memuru yurtdışına gönderilemez.

Denetleme (Değişik:13/04/2005-2005/8831 K.)
Madde 10 - Yurtdışına gönderilen Devlet memurlarının çalışmaları Dışişleri Bakanlığı ve bu Bakanlık aracılığıyla kurum tarafından izlenip denetlenir.

(Değişik:13/04/2005-2005/8831 K.)
Program süresi ve süre uzatımı
Madde 11 - Mesleklerine ait hizmetlerde yetiştirilmek, eğitilmek, bilgileri artırılmak, staj, öğrenim veya ihtisas yaptırılmak amacıyla yurt dışı-na gönderilen memurlardan, yüksek lisans düzeyindekilerin öğrenimlerini iki yılda, doktora düzeyindekilerin öğrenimlerini üç yılda, diğerlerinin ise kendi programlarını süresi içinde tamamlamaları esastır.
Ancak, süresi içinde eğitim veya öğrenimini tamamlayamayan ve kurumu tarafından kabul edilebilir bir mazereti bulunan memurlardan;
a) Doktora düzeyindekilere bir yıla,
b) Yüksek lisans düzeyindekilere altı aya,
c) Diğerlerine, kendileri için öngörülen program süresinin 1/3'üne,
kadar süre uzatımı verilebilir.
Süre uzatımları, Devlet Personel Başkanlığına bildirilmek kaydıyla, kurumlarınca yapılır.

BÖLÜM IV
Hak ve Yükümlülükler

(Değişik:13/04/2005-2005/8831 K.)
Aylık
Madde 12 - Bu Yönetmelik hükümlerine göre yurtdışına gönderilen Devlet memurlarından;
a) Kurumlarınca açılan seçme veya yarışma sınavında başarılı olan ve Bakanlar Kurulunca kurumlar itibarıyla belirlenen kontenjan kapsamında bütçe olanaklarıyla gönderilenlere, gittikleri ülkede sürekli görevle bulunan ve dokuzuncu derecenin birinci kademesinden aylık alan meslek memurla-rına ödenmekte olan yurtdışı aylığının 2/3'ü ile her türlü ödemeler dahil yurtiçi aylığının kanuni kesintilerden sonra kalan net tutarının %60'ı.

b) Kurumlarınca dış burslara dayanılarak,
1) Bakanlar Kurulunca kurumlar itibarıyla belirlenen kontenjan kap-samında gönderilmiş olanlara, burs miktarının gittikleri ülkede sürekli gö-revle bulunan ve dokuzuncu derecenin birinci kademesinden aylık alan meslek memurlarına ödenmekte olan yurtdışı aylığının 2/3'ünden az olması kaydıyla, aradaki bu fark ile her türlü ödemeler dahil yurtiçi aylığının kanu-ni kesintilerden sonra kalan net tutarının %60'ı.

2) Bakanlar Kurulunca kurumlar itibarıyla belirlenen kontenjan ha-ricinde gönderilmiş olanlara, her türlü ödemeler dahil yurt içi aylığının ka-nuni kesintilerden sonra kalan net tutarının %60'ı.
ödenir.

c) Şahsen özel burs sağlayanlara sadece aylıksız izin verilir.
Bakanlar Kurulunca kurumlar itibarıyla belirlenen kontenjan kap-samında Dışişleri Bakanlığının bildirimi üzerine uluslararası kurum ve ku-ruluşlara bütçe olanaklarıyla gönderilenlere uluslar arası kurum ve kuruluş-lar tarafından yapılan her türlü ödeme, birinci fıkranın (a) bendine göre kendilerine kurumlarınca yapılan ödemeden mahsup edilir.

Bütçe İmkanları ile Gönderilenlerin Zorunlu Giderleri:
Madde 13 - Bütçe imkanları ile yurt dışına gönderilenlerin:
- Gidiş - dönüş yol giderleri,
- Yükleme ve kefalet senedi, pasaport harcı,
- Yolculuk süresince seyahat gündeliği ile diğer zorunlu giderler,
(Değişik: 18/5/1983-83/6623 K.) Eğitim veya öğretimleri sırasında ihti-yaç duyulan kitap, defter, kalem ve kırtasiye masraflarını karşılamak için 1416 sayılı Kanuna tabi öğrencilere ödenen miktarda ve zamanlarda ayrıca ek ödenek verilir.

Dış Burslar ile Gönderilenlerin Zorunlu Giderleri:
Madde 14 - Dış burslardan faydalanılmak suretiyle gönderilenlere 13 üncü maddede sayılan giderlerden bursu veren memleket veya örgütçe kar-şılanmayanlar, kurumlarınca ödenir.

Diğer Haklar ve Yükümlülükler:
Madde 15 - (Değişik:13/04/2005-2005/8831 K.) Bu Yönetmelik hüküm-lerine göre yurt dışına gönderilen Devlet memurlarının kademe ilerlemesi, emeklilik ve diğer bütün hak ve yükümlülükleri devam eder.

Sağlık Sigortası:
Madde 16 - Bu Yönetmeliğe göre Devlet memurlarına, başka memle-ket veya teşkilat tarafından sağlık sigortası imkanlarının sağlanmaması ha-linde, ilgili kurumlarca sağlık sigortası yaptırılır.

Belgeler:
Madde 17 - Kurumlarınca Devlet memurlarından, Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanmış örneklerine uygun yüklenme senedi ile muteber imzalı müteselsil kefalet senedi alınır.
Bu belgeleri tamamlamayanların yurtdışına çıkmalarına izin verilmez.

Çalışma Raporu:
Madde 18 - (Değişik:13/04/2005-2005/8831 K.) Yurt dışına gönderilen Devlet memurları aşağıdaki şekilde ilgili makamları bilgilendirmek ve ça-lışma raporu düzenlemek zorundadır.
a)Yurt dışına gönderilen memurlar, yabancı ülkelere intikal ettik-leri tarih itibariyle bir ay içinde, kimlik ve memurlukla ilgili bilgiler ile eği-tim veya öğrenim görecekleri yer, konu ve çalışmalarıyla ilgili bilgileri, varsa kurumlarının yurt dışındaki ihtisas birimi ile en yakın dış temsilcilik amirli-ğine bildirirler.
b) Memurlar, çalışmalarına ilişkin bilgileri program süresinin bi-timinde rapor şeklinde (a) bendinde belirtilen makamlara intikal ettirmekle yükümlüdürler.
Ayrıca, yurt dışına gönderilen memurun hazırlamış olduğu eği-timle ilgili raporların bir örneği, göreve başladığı tarihi takip eden 3 ay içeri-sinde ilgili kurumca Devlet Personel Başkanlığına gönderilir.

Değişikliklerin Bildirilmesi:
Madde 19 - Devlet memurları, kendilerini izleyip denetlemekle görev-li dış temsilcilikler ile daimi teması muhafaza etmek ve değişikliklerden bu makamlara zamanında bilgi vermek zorundadırlar.

Mecburi Hizmet:
Madde 20 - Bu Yönetmelik hükümlerine göre yurtdışına gönderilenler yurtdışında kaldıkları sürenin iki katı kadar, kurumlarına mecburi hizmet görmekle yükümlüdürler. Evvelce yüklendiği mecburi hizmeti tamamlama-dan, Yönetmeliğe göre yurtdışına gönderilenlerin, eski yükümlülüklerinin artan kısmı yenisine eklenir.
Mecburi hizmetlerini tamamlamadan görevlerinden ayrılanlar veya bir ceza nedeniyle memurluktan çıkarılmış olanlar, hizmetlerinin eksik ka-lan kısmına ait giderleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun mecburi hizmetle ilgili bölümünde belirtilen esaslara göre öderler. Askerlikte geçen süreler mecburi hizmetten sayılmaz.

Göreve Dönme:
Madde 21 - (Değişik:13/04/2005-2005/8831 K.) Yurt dışına gönderilen Devlet memurları, tabi tutuldukları program sürelerinin bitiminde yol süre-leri hariç olmak üzere, (15) gün içinde görevlerine dönerler. Bu sürenin biti-minde, özürsüz olarak görevlerine başlamayanlar hakkında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun ilgili hükümleri uygulanır.
Yurt dışı eğitimini tamamlayanlar, göreve başlamalarını müte-akip gördüğü yurt dışı eğitiminin konusuyla ilgili alanda en az eğitim süre-si kadar çalıştırılır.

BÖLÜM V
Disiplin Kovuşturması:
Madde 22 - Dış memleketlerde bulunan Devlet Memurlarından ça-lışma programlarının gerektirdiği ödevleri veya uymakla yükümlü bulun-dukları hususları yerine getirmedikleri veya yasaklanan işleri yaptıkları, kurumlarınca doğrudan doğruya öğrenilen veya ilgili makamlarca verilen bilgilerden anlaşılanlar hakkında, Devlet Memurları Kanununun disiplin hükümleri uygulanır.

BÖLÜM VI
Geri Çağrılma:
Madde 23 - (Değişik:13/04/2005-2005/8831 K.)Yurt dışına gönderilen Devlet memurlarından;
a) Vatandaşlık ve memurluk şeref ve haysiyetini kıracak hareketlerde bulunanlar,
b) Meşru ve zorunlu sebepler dışında çalışma programını gerçekleş-tirmeyen, geciktiren, kendiliğinden programdaki yer, kurum veya kuruluş-ları veya çalışma konularını değiştirenler,
c) (Yeniden Düzenleme:13/04/2005-2005/8831 K.) Eğitim veya öğrenim gördüğü kurum veya kuruluşa düzenli ve sürekli devam etmeyenler,
d) Devam ettiği kurum veya kuruluşlarla, kendi kusurları sebebiyle ilişiği kesilenler,
e) Memleket için zararlı sayılan eylem ve davranışlarından ötürü Türk temsil makamlarınca o memlekette kalmasında sakınca görülenler,
f) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 28 inci maddesine aykırı hareket edenler,
g) Hastalığı sebebiyle, programını gerçekleştiremeyeceği tespit edilen-ler,
Kurumlarının yetkili disiplin kurulları kararı ile geri çağrılırlar. Geri çağırma işlemine yapılan itiraz, bu işlemi durdurmaz.

BÖLÜM VII
Çeşitli Hükümler

(Ek:13/04/2005-2005/8831 K.) Ek Madde 1 - Şahsen özel burs, me-murun şahsi girişimleri sonucunda;
a) Yükseköğretim Kurulunca yabancı memleketlerin uygun görü-len üniversite, yüksekokul, enstitü, eğitim merkezleri ve diğer öğretim kuru-luşlarından veya Başbakanlıkça uygun görülen yurt dışındaki dernek, vakıf veya meslek teşekkülü niteliğindeki kuruluşlardan,
b) Uluslararası resmi kuruluşlardan,
bu Yönetmeliğin amacına göre temin ettiği burslardır.
Şahsen özel burs sağlayan memurlara iki yıla kadar aylıksız izin verilebilir. Gerekirse bu süre bir katına kadar artırılabilir.
Şahsen özel burs sağlayan memurlara, burs verilme konusuyla ilgili dalda dört yıllık yüksek öğrenim görmüş olması kaydıyla, bu Yönet-meliğin 6, 8, 10, 11, 18, 19, 21 ve 23 üncü maddesi hükümleri uygulanır."
(Ek:13/04/2005-2005/8831 K.) Ek Madde 2 - Bu Yönetmeliğin 4 ün-cü maddesi çerçevesinde bütçe olanaklarıyla yurt dışına gönderilecekler için kurumlara ayrılan kontenjanlar, kontenjanlarda belirtilen ülkeler dışında kullanılamaz. Kontenjanların 4'üncü madde çerçevesinde kurumlara tahsis edilen dış burslarla aynı konuda olması halinde, ayrılan kontenjanlar dış bursların düşülmesi suretiyle kullanılır. Kurumlarca sağlanan dış burslar veya ilgili memurca sağlanan şahsen özel burslar, kurumlara o yıl için her-hangi bir kontenjan ayrılmamış ise, Devlet Personel Başkanlığı'nca takip eden yıl için verilecek kontenjanlardan düşülmesi ve aynı Başkanlığın olum-lu görüşünün alınması kaydıyla kullanılabilir.

Ancak, kurumlara tahsis edilen en az yirmi dört ay süreli kon-tenjanların bir yıldan az süreli dış kaynaklı burslarla aynı konuda olması durumunda yukarıdaki fıkra hükmü uygulanmaz.

GEÇİCİ MADDE - Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihte, yaban-cı memleketlere gönderilmek üzere işlemleri tamamlanmış olanlar bu Yö-netmeliğin ikinci bölümü dışındaki hükümlere tabidirler.

Geçici Madde 1 ? (20/07/2005 tarihli R.G.'de yayımlanmıştır) Bu Yönetmeliğin 6 ncı maddesi ile değiştirilen 8 inci madde hükümleri, 21/3/2005 tarihli ve 2005/8834 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla belirlenen kontenjanlar hakkında uygulanmaz. Bu kontenjanlar hakkında; bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar işlemleri sonuçlandırılarak yurt dışına gönderilenler ile komisyonlarca anılan maddeye göre yurt dışına gönderilmesine karar verilmiş olanların hakları saklı kalmak üzere, Yetiştirilmek Amacıyla Yurt Dışına Gönderilecek Devlet Memurları Hakkında Yönetmeliğin 8 inci maddesinin, 13/4/2005 tarihli ve 2005/8831 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Yönetmelik ile yapılan değişiklikten önceki hükümleri uygulanır."

Yürürlük Tarihi:
Madde 24 - Bu Yönetmelik hükümleri yayımı tarihinde yürürlüğe gi-rer.
Yürütme:
Madde 25 - Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber