Öğretim üyeleri Gürüz'ün Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman'ı ziyaretine tepki gösterdi

Haber Giriş : 12 Eylül 2003 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğretim üyeleri Gürüz'ün Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman'ı ziyaretine tepki gösterdi

YÖK Başkanı Prof. Dr. Kemal Gürüz ve bir grup rektörün Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aytaç Yalman'ı ziyaret etmesi, üniversite camiasında ?YÖK başa mı dönüyor?? sorusunu gündeme getirdi.

Üniversite Öğretim Üyeleri Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Şefik Dursun, ?Sivil bir yasa taslağının tartışıldığı bir dönemde YÖK Başkanı'nın Kara Kuvvetleri Komutanı tarafından davet edilmesini Avrupa Birliği'ne aday bir ülkede yanlış buluyorum.? dedi. Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği (ÜOD) Başkanı Prof. Dr. Kadir Erdin de, ?YÖK başa mı dönüyor? Umarım Yükseköğretim Yasa Taslağı'nın dışında farklı bir konu konuşmuşlardır.? açıklamasında bulundu.

12 Eylül İhtilali sonrasında kurulan YÖK'te cuntacı düşüncenin devam ettiğini söyleyen Prof. Dr. Şefik Dursun, ?Herkesin bir vatandaş olarak düşüncelerini ifade etmesi normaldir. Ancak sivil bir yasa taslağının tartışıldığı bir dönemde YÖK Başkanı'nın davet edilmesini çok yanlış buluyorum. Bunların konuşulacağı yerler üniversitelerdir, sivil toplum kuruluşlarıdır.? dedi. Bazı güç odaklarından medet ummanın yanlış olduğunu belirten Prof. Dr. Dursun, Gürüz'ün medet umması gereken yerin üniversiteler ve öğretim elemanları olduğunu vurguladı.

Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı Kadir Erdin de, ?Ümit ediyorum ki Yükseköğretim Yasa Taslağı'nın dışında başka konuları görüşmek üzere gitmişlerdir.? dedi. 2003 Türkiyesi'nde üniversitelerde gerçekten bir reforma ihtiyaç olduğunu söyleyen Erdin, ?Bu reformda öncelikli olarak öğretim elemanlarının fikirleri alınmalıdır. Üniversitelerin gerçek sahipleri öğretim üyeleridir.? şeklinde konuştu. Sistemden güç alanların reform yapmasının imkansız olduğunu söyleyen Erdin, ?Ümit ediyorum ki görüşmede başka konular gündeme gelmiştir.? dedi. Abdulhamit Yıldız, İstanbul

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber