Polis memurunun mesai arkadaşlarını silahla vurarak öldürmesi olayı, polislere psikolojik destek verilmesi konusunu yeniden gündeme taşıdı.

Haber Giriş : 12 Eylül 2003 08:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis memurunun mesai arkadaşlarını silahla vurarak öldürmesi olayı, polislere psikolojik destek verilmesi konusunu yeniden gündeme taşıdı.

Bakırköy Psikiyatri Tedavi ve Araştırma Merkezi uzmanlarından Dr. Ayhan Akcan, intihar, cinnet, adam öldürme gibi olayların çok sık rastlandığı polislikte ?moral destek birimlerine' acilen ihtiyaç olduğuna dikkat çekiyor. Akcan, ?Stres ve yoğun mesai polislerde ?meslek altı kişilik' dediğimiz; meslekten kaynaklanan kişilik özelliklerini ortaya çıkarıyor. Polislerin streslerini yok edici örgüt yapılarına ihtiyaç var. Polislerin hem ekonomik hem de mesleğin getirdiği sebeplerle dinlenebileceği ve eğlenebileceği mekanlar yok. Zaten bir alt kültür olarak izole yaşam tarzları var. ? diyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün psikolojik destek çalışmalarının yetersiz olduğunu ifade eden Akcan, ?Polis Moral Destek Birimi oluşturulması çalışmaları bir an önce sonuçlandırılmalı. Polisler buralarda iki yılda bir gibi periyodik kontrollerden geçirilmeli. Farklı davranış şekli sergileyen personel, amirlerince hemen bu birime gönderilebilir.? Akcan, gelişmiş ülkelerde polislerin silahlarını eve götürmediklerine de dikkat çekiyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber