Valilikten 'sigarayı bırakın ve yepyeni bir hayata başlayın' çağrısı

Ankara Valiliği, 31 Mayıs Dünya Sigarasız Günü münasebetiyle vatandaşlara sigarayı bırakarak yeni bir hayata başlamaları çağrısı yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'de her yıl çok sayıda insanın sigara nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çekildi. Açıklamada, "Bu nedenle vatandaşlarımızın ve gelecek nesillerimizin tütün ürünlerinin zararlarından korunması ve bu alışkanlıktan uzaklaşmasında herkesin gereken özeni göstermesi gerekmektedir. Özellikle erken yaşta başladığı zaman bağımlılık yapıcı oranı daha fazla olan ve içerdiği kimyasal maddeler nedeniyle kanser yapıcı etkisi yanında, insana hiçbir faydası da olmayan sigarayı bırakmaya bugün hazır olun. Şimdi, hemen sigarayı kesin bırakma kararını bugün verin.? denildi.

Sigaranın içilebilme fırsatının sigara içenler tarafından halâ sınırsızca ve sorumsuzca kullanılmasının kabul edilemeyeceği belirtilerek, Ankara mülki hudutları dahilinde temiz hava solumanın herkesin hakkı olduğu vurgulandı. Her yeni günün sigarayı bırakmada yeni bir fırsat olduğu belirtilen açıklamada, ?Sigarayı bugün bırakın ve yepyeni bir hayata başlayın. Haydi bugün sigarayı söndürün. Bugün söndürün ki bitsin ve sigara artık hayatınızdan gitsin.? ifadesine yer verildi.

Ankara İli Tütün Kontrol Kurulu denetim ekiplerinin çalışmalarını 2012 yılı ikinci yarısında da aksatmadan ve kararlılıkla sürdüreceği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber