Karaman OSB'de en büyük sorun eleman sıkıntısı

Karaman Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikalar, çalıştıracak kalifiye eleman bulamamanın sıkıntısını yaşıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Yönetim Kurulu basın mensuplarıyla bir araya gelerek Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan çalışmalar ve sorunlar konusunda bilgiler verdi. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Boynukalın, Organize Sanayi Bölgesi hakkında genel bilgi vererek, faaliyette olan parsellerin 96, üretime ara veren parsellerin 13, üretime geçme safhasında olan parsellerin 8, inşaat durumunda olan parsellerin 15, tahsis edilen fakat boş olan parsellerin 69, tahsis edilemeyen boş parsellerin ise 18 olmak üzere toplamda 219 olduğunu söyledi. Boynukalın, ?Elektrik alanında yapılan çalışmalarda 2012 yılında toplam 30 bin metre kablo yeraltına alınmış olup, 29 Mayıs tarihi itibariyle yüzde 60'a yakın bir bölgede kablolar yeraltına alınmıştır. Bu tarihe kadar 110 bin metre kablo döşemesi yapılıp bitirilmiştir. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 2013 yılının sonuna doğru kabloları yer altına alma çalışmalarını bitirmeyi hedefliyoruz. Organize Sanayi Bölgesi'nin su ihtiyacını karşılayan su deposunu güçlendirmek amacıyla su terfi hattı projesi bitirildi. Bu projeyle birlikte sanayicilere 24 saat kesintisiz ve düzenli içme suyu sağlandı" dedi.

"EN BÜYÜK SORUN NİTELİKLİ ELEMAN BULAMAMAK"

Kemal Boynukalın, Organize Sanayi Bölgesi'nde kalifiye eleman sağlamak amacıyla Meslek Lisesi kuracaklarının müjdesini vererek, ?Karaman'da sanayicilerimizin en büyük sorunu nitelikli eleman bulamamak. Fabrikalar üretim kapasitesini arttırdıkça Karaman'a bağlı köylerden, hatta komşu ilçelerden işçi getirmeye başladı. Ancak son dönemlerde ne yazık ki çalıştıracak eleman bulmada sıkıntılar yaşıyoruz. Bunun için Organize Sanayi Bölgesi'ne Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in önerisiyle bir Meslek Lisesi yaptırmayı düşünüyoruz. Bu okul için de arsa talebi vardır. Eğer bu arsa talebini karşılayabilirsek Karaman'a 25 bin metrekarelik bir alanda Meslek Lisesi yapılmış olacak. Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde 112 Acil Servis istasyonu kurulacak. Yine sanayide çalışanların çocuklarının faydalanacağı bir de kreş açacağız. Ayrıca arıtma tesisi Karaman OSB'nin en büyük sorunu ve arıtma tesisi yapmak için gerekli fizibilite incelemeleri bitti" diye konuştu.

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Süreyya Peker ise, en büyük sorunlarının ulaşım ve çevre düzenlemesi olduğunu, bir kentin kalitesinin ulaşımdan geçtiğini söyleyerek, sanayinin ve sanayicinin çıtasını yükselteceğini ifade etti. Peker bu konuda OSB'nin ulaşım sorununu çözebilmek için Karaman Belediyesi ile protokol imzaladıklarını söyleyerek, iki hafta içerisinde yolların onarılacağını ifade etti. Peker, ayrıca Karaman'da büyük bir işçi sıkıntısı yaşadıklarını belirterek çevre belde, kasaba ve köylerden işçi topladıklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber