Hayati Yazıcı: Türkçe Olimpiyatları, dünya sulhu açısından çok önemli

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 10. Türkçe Olimpiyatları'nın coşkusunu Rize'ye taşıyan misafir öğrencilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 12:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Yazıcı, "10. Türkçe Olimpiyatları Türkiye açısından olduğu kadar, dünya sulhu açısından, insanlar arasında güçlü ilişkiler oluşturması açısından, çok önemli temel zemin oluşturuyor." dedi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Sosyal Tesisleri'ndeki toplantıya, Rize Valiliği'nden İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı'na atanan Seyfullah Hacımüftüoğlu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Yılmaz, Amerikalı Yazar Katharine Branning ve davetliler katıldı.

Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye 135 ülkeden bin 500 öğrenci geldiğini belirterek, ''Bu öğrencilerimiz 41 ili dolaşarak Türkiye'yi tanıyacak, tanıtacak. Türkiye'nin dünya ile bu etkinlik çerçevesinde bütünleşmesi, geleceğin dünyasını yönetecek insanların Türkiye'yi tanıması ve Türkçe bilmeleri, Türkiye açısından olduğu kadar, dünya sulhu açısından, insanlar arasında güçlü ilişkiler oluşturması açısından, çok önemli temel zemin oluşturuyor. Bu anlamda emeği ve katkısı geçen herkese teşekkür ediyorum.'' dedi.

Bilginin önemli olduğunu vurgulayan Yazıcı, ''Çağın en önemli gücü bilgidir ve elbetteki bilgi sınır tanımaz. Bilginin dolaşımı için de ürüne dönüşmeden, bilginin ürettiği ürünler gümrükten geçerken işleme tabidir. Tabii ki bilginin bizatihi kendisi için bir gümrük uygulaması yok. O dolaşır ve insanların hizmeti için üretime ve elbette ki geleceğe yönelik daha müreffeh yaşayabilmek için değişik unsurların oluşmasına vesiledir. Türkçe Olimpiyatları bu anlamda Türkiye için önemli kazanımları bünyesinde taşımaktadır.'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber