CHP'li vekil, Bakanın soru önergesine verdiği cevabı Meclis'te yırttı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2005 21:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP'li Ahmet Ersin, Turizm ve Kültür Bakanı Atilla Koç'un bir soru önergesine gönderdiği cevabı protesto ederek, Meclis kürsüsünde yırttı ve "Alsın cebine koysun" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, sivil havacılık ile ilgili yasa tasarısı görüşmeleri sırasında CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'u sert bir şekilde eleştirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un, verdiği bir sayfalık soru önergesine tek satırla cevap verdiğini belirten Ersin, elindeki soru önergesi metnini milletvekillerinin gözleri önünde yırtarak "Sayın bakan alsın cevabını, yırtıyorum işte cebine koysun" dedi.

AK Parti sıralarından yükselen tepkiler üzerine Ersin, "Sayın Turizm Bakanı, bu ülkenin imajını bozuyor. Şu önergeye bakın, bir sayfalık soru önergesi verdim, bana bir satırla cevap veriyor. Şu cevabı ona yakıştırıyorsanız buyurun. Bu bakan, Türkiye'nin imajını bozan bir bakan" diye konuştu.

Meclis Başkan Vekili Nevzat Pakdil, "Sayın Ersin, kastını aşan ifadeleriniz olmuş olabilir, bakanları atamak da sayın başbakanın takdiridir" dedi.

Ersin, "Çok değerli arkadaşlar var AK Parti içinde. Sayın başbakan bula bula bunu mu buldu?" diyerek eleştirisini sürdürdü. AK Parti sıralarından tepkiler yükseldi, Bakanlar Kurulu sırasında oturan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım kahkahalara boğuldu. Ersin ise sözlerini, "Kızıyorsunuz ama sayın bakanın çam devirmelerine, uygulamalarına alışmışsınız. Denizli'deki halıcılar bakanı bir yakalarsa, sayın bakan ayvayı yedi, onu söyleyeyim" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz ise, Ersin'e tepki göstererek, "Bu kürsü, yüce Türk milleti adına kullanılan demokrasi kürsüsüdür. Çıkar bir arkadaş da 'Bula bula sayın Baykal Ahmet'i mi buldu' derse yakışır mı, buna benzer hakaretler, bu kürsüye yakışmıyor, demokrasiye yakışmıyor. Arkadaşlarımız konuya hakim olsunlar, olayı başka amaçlar için kullanmak istiyorlarsa, başka arenalar mevcuttur, buyursunlar" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber