Giresun'da emniyet mobese kamera ile trafik cezası kesiyor

Giresun'da Emniyet Müdürlüğü, kentin bazı noktalarına yerleştirilen mobese kameraları üzerinden kural ihlali yapan sürücülere trafik cezası kesme uygulaması başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2012 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kentin bazı noktalarının mobese kameralarla takip edilerek, kural ihlali yapan sürücülere cezai işlem uygulandığı belirtildi. Açıklamada, Debboy mevkii, Bekirpaşa Caddesi, Giresun şehir girişi, Cemal Gürsel Caddesi ve çıkışı ile Gazi Caddesi'nde bu uygulamanın yapılacağı vurgulandı.

Vatandaşların huzurlu ve güvenli bir trafik ortamında yolculuk yapmalarını sağlamak, can ve mal güvenliğini korumak ve trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla bu uygulamanın başlatıldığı kaydedilen açıklamada şöyle denildi: "Park yasağı ihlallerinin önlenmesi ve trafik akışının sağlanması amacıyla bir dizi önlemler alınarak hayata geçirilecektir. Bu önlemlerin başında özellikle Gazi Caddesi ve çevresindeki ana arterlerdeki park yasağı kural ihlallerini mobese kameraları ile tespit ederek, kural ihlali yapan sürücülere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 61. maddesi gereği 72 lira ceza işlemler uygulanacak olup, trafik akışını engelleyecek şekilde kural ihlal yapan araçlar çekici marifetiyle kaldırılacaktır. Vatandaşlarımızın trafik cezalarına muhatap kalmamaları ve mağdur olmamaları amacıyla araçlarını park için ayrılmış yerlere park etmeleri, trafik düzeni ve akışı açısından son derece önem arz etmektedir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber