Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın sezonuna hazır

Muğla Orman Bölge Müdürü Ali Yıldırım, yangınla etkili mücadelenin, en kısa sürede ve en küçük alanda önlemek olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman Bölge Müdürü Yıldırım, 57 gözetleme kulesindeki 12 kamera sistemiyle yangınları çok kısa sürede tespit ettiklerini, ilk müdahale ekibiyle 12 dakika yetişip en kısa sürede tamamen söndüreceklerini bildirdi. Orman yangınlarının yüzde 90'ının insan hatasından kaynaklandığını vurgulayarak, "12 işletme müdürlüğümüz de halkı bilinçlendirme çalışmaları yapıyor. Bölgemizde piknik, çoban ateşi, anız, çöplük, sigara gibi ihmal ve dikkatsizlikten çıkan yangınlar dikkat çekicidir. Bu nedenle kritik orman yangınları açısından riskli dönemde, halkımızın uyarılarak açık alanda ne amaçla olursa olsun kesinlikle ateş yakmamaları, yakanları uyarmaları, gördükleri duman ya da ateşi 'Alo 177' orman yangını ihbar hattına bildirmeleri çok önemlidir. Yaşam kaynağımız ormanlarımızı korumak, toplumun her kesiminin ortak sorumluluğunda olmalıdır." şeklinde konuştu.

Uçak, helikopter, eğitilmiş personel ve teknik araç gereçle 2012 yangın sezonuna hazır olduklarını belirten Ali Yıldırım iki amfibi uçak, biri idari ve dördü su atan beş helikopter, 12'sinde kamera bulunan 57 yangın gözetleme kulesi, 127 arazöz, 109 koruma ve keşif motosikleti, 50 yangına ilk müdahale aracı, 21 ton kapasiteli 32 su ikmal aracı, 10 greyder, sekiz treyler, 12 dozer, 172 yangın havuzu, bin 482 işçi ve 260 teknik elemanla mücadeleye hazır olduklarını kaydetti.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içinde 1 milyon 150 bin 201 hektar orman alanı bulunduğunun altını çizen Yıldırım, "Bölgemizdeki tüm ormanlar 24 saat gözetleniyor. Şu anda 200 yer ekibimiz, yangına hassas bölgelerde hazır bekliyor. Hem kameralar hem de yangın gözetleme kuleleri aracılığıyla ormanlar sürekli gözetleniyor. Ormanlarda çıkacak her dumanı anında merkezimize bildirecek, kameralı takip sistemimiz var. İlk müdahale araçlarımızı, stratejik bölgelere yerleştirdik. Yangın çıktığı anda ilk müdahale aracı 12 dakikada olay yerine ulaşıyor ve alevlere müdahale edebiliyor. Yangın büyümeden kontrol altına alınarak söndürülüyor." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber