Mehmet Karaman: Havalar güneşli geçerse, çalışma süresi kısalabilir

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki tadilat çalışması hakkında bilgi veren, Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Karaman, çalışmalar süresince havanın güneşli ve kuru olmasının, öngörülen süreyi kısaltabileceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karaman, ?İşin tekniği gereği bu imalatlar kuru yüzey şartlarında yapılması gerekiyor. Biz elimizden gelen en kısa sürede bu imalatları ve 24 saat çalışma esasına göre sürdürmeyi planladık ve uygulamaya geçtik.? dedi. Karaman, vatandaşların tatillerini İstanbul dışında geçirmelerinin trafiği kısmen rahatlatacağını da belirtti.

Fatih Sultan Mehmet ve Haliç Köprüsü'nün üst yapısın iyileştirme çalışmalarına 18 Haziran itibariyle başladıklarını dile getiren Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Karaman, çalışmaların yaklaşık olarak 90 gün sürmesini öngördüklerini belirtti. Çalışma boyunca köprülerin çelik tabliyesinin, çinko galvanizlemesi, izolasyon sistemlerinin uygulanması ve mastik asfalt yapım çalışmaları yapılacağını dile getiren Karaman, ?Üst yapı çalışmaları diğer yaptığımız asfalt yenileme ve onarım çalışmalarının dışında bir takım özel teknik ve teknoloji ile yapılan imalatları gerektirmektedir. Bu çalışmaların yapımı ayrıca hava şartlarının, iklim şartlarının uygun olduğu yaz aylarında yapılması, çalışma süresinin de en kısa olması bakımından önemlidir. Bu çalışmaları biz okulların tatile girdiği, 18 Haziran'da başlattık ve planlamamız inşallah 17 Eylül'de bu çalışmaları tamamlayıp, bu köprüleri sağlıklı bir şekilde yine İstanbul'daki trafiğin hizmetine sunmaktır.? ifadelerini kullandı.

Köprülerin çelik yapılı olduğunu aktaran Karaman, çelik malzemenin özellikle nem, hava ve yağış şartlarında, korozyona, paslanmaya karşı hassas bir malzeme olduğunu dile getirdi. Bu amaçla, köprü üzerindeki asfalt ve mevcut izolasyon sistemini sökeceklerini anlatan Karaman, bu işlerin birbiri ardınca yapılması gerektiğini belirtti.

Karaman, hava şartlarının uygun olması, yani kuru ve güneşli gün sayısının çok olması halinde çalışmaların öngörülen süreden daha önce bitebileceğini de vurguladı.

'FIRSATI OLANLARIN TATİLİNİ İSTANBUL DIŞINDA GEÇİRMESİNE MEMNUN OLURUZ'

Yaptıkları çalışmalardan dolayı, İstanbulluların sıkıntı çektiğini bildiklerini söyleyen Karaman, ?Bu yollarımız zaten yoğun trafiğe maruz kalan yollardı. Ama bu, yolların hizmetinin devamı için, sürekliliği için olmazsa olmaz çalışmalardır. Geçici bir süre İstanbullulara biraz sabır temenni ediyoruz. Bizi hoş görmelerini istiyoruz. Şimdiden kendilerine teşekkür ediyorum. İyi tatiller diliyorum. Fırsatı olan vatandaşlarımızın tatilini İstanbul dışında geçirmesini isteriz. Bundan İstanbullu da biz de memnun oluruz.? şeklinde konuştu.

?İŞ KALEMLERİNİN BİR BİRİNE PARALEL GİTMESİ LAZIM'

Karaman, çok az işçi çalıştığı ve gece çalışmanın kısıtlı olduğu yönündeki eleştirilere de şöyle cevap verdi: ?Yağışa yakalandığımızda, yağış altında uzun süre kalmasından dolayı bu çelik tabliyede paslanma olur ve zarar görür. Bu köprüleri göz bebeğimiz gibi koruyoruz, Dünyanın en iyi bakımı yapılan köprülerdir. Bu köprülerin kardeşleri çok daha önce ağır bakımlara girmişti. Bizim yapacak olduğumuz iş kalemlerinin birbirini geciktirmemesi ve birbirinden çok önce bitmemesi. Çalışma kalemleri bir birine paralel gitmeli. Yarın akşam saatlerinde belki ince temizliğe gireceğiz. Yüzeyi parlatıp diğer imalatların yapılması için hazırlamış olacağız. 8 şeridin 2'sinde çalışma olacak diğer 6 şerit çalışmanın durumuna göre trafiğe açılacak.?

?İDO SEFERLERİ ARTACAK'

Trafiği rahatlatmak için yeni önlemler aldıklarını anlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Adem Baştürk de ?Aslında bu, iki köprü için olmazsa olmaz bir işlem. Kritik işlemlerin günün kuru saatlerinde, güneşli saatlerinde olması gerekiyor. Biz İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak İD' nun seferlerini artırma yönünde ricada bulunduk. Çanakkale'den arabalı vapurlar geliyor. Daha önce 9 da biten seferler artık 12 de bitecek. Karayolları yeni güzergahlar yeni yollar tayin ediyor. Metrobüs seferlerini artırıyoruz.? ifadelerini kullandı.

Baştürk, vatandaşlardan da özellikle toplu taşıma araçlarını kullanmalarını ve sabırlı olmalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber