Posta dağıtıcıları yürüyüş yarışması finali Elazığ'da yapıldı

41. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması Türkiye finali Elazığ'da yapıldı. Elazığ'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen organizasyon hükümet konağı önünde gerçekleştirilen açılış programı ile başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

31 bayan ve 84 erkek olmak üzere 115 yarışmacının katıldığı yarışmada, bayanlar 5 bin metre, erkekler 10 bin metrede yarıştı.

Yarışmanın açılış programına Elazığ Valisi Muammer Erol, Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, PTT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Osman Tural ile PTT yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

PTT Genel Müdürü Osman Tural, Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nın 1972 yılından beri yapıldığını ve PTT'nin de bu organizasyona 1981 yılından buyana katıldığını kaydetti. Tural, 41. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nın Türkiye finalini Elazığ'da yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından yarışlara geçildi. Bayanlar 5 bin metre yarışmasının startını Vali Muammer Erol verirken, erkekler 10 bin metrede yarışmasının başlama startını ise Milletvekili Şuay Alpay verdi. Bayanlar 5 bin metre yarışmasında Ankara'dan Yeliz Akyıldız birinci, İzmir'den Gülşen Eser ikinci, Trabzon'dan Nebahat Atasoy üçüncü oldu. Erkekler 10 bin metrede ise Balıkesir'den Sabahattin Tatar birinci, Elazığ'dan Suat Ersoy ikinci, Edirne'den Selçuk Çelik üçüncülüğü elde etti.

Dereceye girenlere daha sonra düzenlenen törenle madalya ve hediyeleri Vali Muammer Erol, Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu tarafından verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber