ZEKA işletmelerin projelerine verdiği destekle istihdamı arttırıyor

Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) Genel Sekreteri Yılmaz Özmen Manisa, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerindeki işletmelerin projelerine verilen mali destekle istihdam artışına katkı sağlanacağını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özmen, desteklerle işletmelerde verimliliğin, kapasitenin ve kalitenin de artacağını söyledi.

ZEKA 7. Kalkınma Kurulu toplantısı, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler başkanlığında Manisa Saruhan Otel'de yapıldı. Toplantıda konuşan Genel Sekreter Özmen, 2011 yılında mali destekler itibariyle bölgenin potansiyelinin harekete geçirilmesi programının sözleşmelerini imzaladıklarını aktardı. Bu sözleşmelerin ciddi bir şekilde uygulamaya koyulduğunu ve neredeyse yarıdan fazlasının tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Özmen, ?Bu yılın eylül ayıyla birlikte bölgesel potansiyelin harekete geçirilmesi programı kapanmış olacak. Programın kapanmasıyla birlikte bölgemizde 36 milyon TL'lik kaynağı, ekonomiye ve işletmelere aktarmış olacağız. Bununla birlikte işletmelerde verimlilik artışı, kapasite artışı, istihdam artışı ve kaliteyle ilgili elde edilen pek çok gelişme ve ilerleme, programın sonunda ortaya çıkacak. Belli bir süre geçtikten sonra programın etki analizini yapacağız. Bu sayede bölgeye sağladığı katkıları somut ve sayısal değerlerle ölçeceğiz.? dedi.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise kalkınma ajanslarının, Türkiye'de henüz yeni sayılacak kuruluşlar olduğunu söyledi. Daşöz, ?AB'ye aday statüsünde olan Türkiye'nin, her anlamda AB ile uyum sağlamak üzere bu geçiş döneminde bilhassa bölgesel kalkınma, bölgeler arası dengesizliğin giderilmesi, AB ve diğer uluslararası fonların kullanımı gibi amaçlarla ülkemizde kurulan kuruluşlar. Bundan sonraki süreçte proje hazırlama, finansman, fonlama ve kendisinin fon temini, bölgesel kalkınma stratejileri, yenilikçilik gibi çağımızın en önemli konularıyla yakından ilgilenen bir kurum olacak. Belki bugün için kullandığı fonların parasal değeri çok yüksek değil ama aynı zamanda kültür, bölge vizyonuyla bakma, sinerji ve farkındalık oluşturmayı amaçlayan bir proje. Dolayısıyla ajanslarımızın, sadece bugün içinde bulunduğu durumlarla değerlendirilmesi eksik olacaktır. İnanıyoruz ki ülkemizde ajanslar ve bizim ajansımız da zaman içerisinde gerçek bir aktör, yol gösterici, belirleyici ve yönlendirici olarak, bugün oynadığı rollerde kıyaslanmayacak kadar büyük ölçüde roller oynayacak.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber