Bakan Şahin: Bireysel hata yapan polislere ceza uyguluyoruz/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2012 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ''Polisimizin, vatandaşa karşı tutumu, davranışı ve şefkatli yaklaşımı bizim için çok önemlidir'' dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Polis Akademisi'nin Gölbaşı ilçesindeki kampüsünde düzenlenen 67. Dönem Mezuniyet Töreni'nde, eğitim öğretimlerini başarıyla tamamlayan genç komiser yardımcılarının polis teşkilatına yeni bir güç ve dinamizm kazandıracağını söyledi.

Polis Akademisi'nden mezun olan öğrenciler arasında 15 ayrı ülkeden 66 kişi bulunduğunu belirten Şahin, ''Bu kardeşlerimizin, hem ülkelerinde güvenliğin sağlanmasında çok önemli rol oynayacaklarına, hem de ülkelerimiz arasındaki işbirliğinin ve dostlukların pekişmesine katkı koyacaklarına inanıyorum'' diye konuştu.

Polis Akademisi'nin kurulduğu günden itibaren sürekli kendisini yenileyerek geliştirdiğini, güzide bir eğitim kurumu haline geldiğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

''Halen, Güvenlik Bilimleri Enstitüsünde, birçok farklı ana bilim dallarında yüksek lisans ve doktora eğitimleri verilmektedir. Bugün artık Akademi, modern bir üniversite konumundadır. Bakanlık olarak, güvenlik alanında bilimsel çalışmalar yapan ve güvenlik stratejileri üreten Polis Akademimizi çok önemsiyoruz. Akademinin her anlamda mükemmel, tam donanımlı eğitim öğretim kurumu olması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.''

''Vatandaşın güvenlik güçlerinden isteği, huzur ve güven içinde korkusuzca yaşama ve kendini korkusuzca ifade edebilme arzusudur'' diyen Şahin, şöyle devam etti:

''Günümüzde terör başta olmak üzere, dünyadaki birçok olumsuz gelişme, insanların can ve mal güvenliğini daha çok tehdit eder hale gelmiştir. Bakanlık olarak, her gün değişen ve gelişen şartlara uygun olarak vatandaşlarımıza iç güvenlik hizmetini iyileştirerek ve geliştirerek en iyi şekilde sunmanın gayreti içerisindeyiz. Güvenlik hizmetlerini sunarken de özgürlüklerin korunmasına çok özen gösteriyoruz. Çünkü özgürlüklerin olmadığı yerde, güvenliğin de bir anlamının kalmayacağına inanıyoruz.''

Polisimiz, vatandaşımıza yaklaşımıyla, sadece kendi kurumunun ve şahsının değil, aynı zamanda devletin de saygınlığını temsil ettiğine dikkati çeken Şahin, şu ifadeleri kullandı:

''Bu bakımdan polisimizin, vatandaşa karşı tutumu, davranışı ve şefkatli yaklaşımı bizim için çok önemlidir. Güvenlik, özgürlük dengesinin korunması, insan haklarına ve hukuka saygının, vatandaş memnuniyetinin sağlanması hususları, personelin eğitimi ile yakından ilgilidir. İçişleri Bakanlığı olarak, polisimizin eğitimine büyük önem veriyoruz ve her yıl teşkilat mensuplarının en az yarısını hizmet içi eğitime tabi tutuyoruz. Ancak, bütün eğitimlere rağmen, hala bireysel olarak hata yapanlara da, meslek taassubuna sapmadan, gereken cezaları veriyoruz.''

Mezun olan komiser yardımcılarına tavsiyelerde de bulunan Şahin, şöyle konuştu:

''Daha iyiyi, daha mükemmeli yakalamak için gayretinizi artırın. Sizler, Cumhuriyetin temel niteliklerine ve hukuka bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, özgürlükçü, yeni fikirlere açık, toplumsal değerlere saygılı, kişisel sorumluluk duygusuna sahip, mesleki etik değerlere bağlı, mesleki terbiye ve disiplin anlayışını ve birlikte iş görme alışkanlığını kazanmış, bilgi çağının polisleri olarak, Türkiye Cumhuriyetinin ve demokratik kazanımlarımızın emanetçisi olduğunuzu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayınız''

-''132 bin emniyet personeline hizmet içi eğitim verildi''-

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar da 74 milyonluk Türkiye nüfusunun 59 milyonuna, güvenlik hizmeti veren Türk polisinin enerjisini vatandaştan ve gücünü yasalardan aldığını söyledi.

Polisin, 167 yıldır vatandaşın huzur ve mutluluğu, birlik ve beraberliği için ''gece gündüz, yaz kış, tatil, bayram'' demeden, fedakarca kesintisiz görev yaptığını ifade eden Kılıçlar, ''Ülkemizin ve dünyamızın, daha güvenli, daha yaşanılır bir yer olması adına, var gücümüzle çalışıyor, personelimizin ve yönetici kadroların uluslararası standartlarda yetişmesi için, imkanlarımızı seferber ediyoruz. Sadece geçtiğimiz yıl, 132 bin kişiye, yani toplam personelimizin yüzde 56'sına hizmet içi eğitim verdik'' diye konuştu.

Genç komiser yardımcılarına seslenen Kılıçlar, şöyle konuştu:

''Kanunsuz suç, hukuksuz kolluk hizmeti olamayacağı gibi, insan haklarının olmadığı güvenlik hizmeti de olamaz. Güvenlik ile özgürlük arasında kuracağınız hassas denge, kişisel olarak sizlerin, genel anlamda teşkilatın aynası olacaktır. Bu nedenle yetki ve sorumluluklarınız konusunda her zaman bilgili, bilinçli olmak gibi zorunluluğunuz, sürekli kendinizi geliştirmek gibi de bir sorumluluğunuz olduğunu unutmayın.

Okulunuzdan ayrılmadan size çok önemli bir hatırlatma da bulunmak istiyorum. Aile fertlerinize nasıl davranılmasını istiyorsanız, vatandaşlarımıza da o şekilde muamele ediniz ve emrinizde görev yapan polislerin bu şekilde davranmasını sağlayınız. Ülkemizin huzurlu geleceğinin mimarı olacak sizleri, sevgi ve başarı dileklerimle kucaklıyor, ülkemizi daha mutlu ve huzurlu yarınlara taşıyacağınız inancıyla uğurluyorum.''

Törende, konuşmaların ardından, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar ve AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Abdülkadir Aksu, Polis Akademisi'nden dereceyle mezun olan komiser yardımcılarına diplomalarını dağıttı.

Akademi mezunları, diplomalarını aldıktan sonra toplu yemin etti. Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı ekiplerinin de helikopterle gösteri sunduğu tören, resmi geçitle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber