'Hâkimliğe geçiş sınavı sonuçları biliniyordu' iddiası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavını 271 kişinin kazandığını belirtirken, ?Sınav sonuçları 30 Mayıs'ta açıklandı ancak 17 Mayıs'ta kimin 1. olacağı kimlerin kazanacağı internette açıklandı. 1. A.K. olacak deniyor, gerçekten o oluyor ve 2. de A.K.'nın eşi oluyor? dedi

Sonuç önceden açıklandı

Kart, dün TV8'de katıldığı programda, avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavını 271 kişinin kazandığını belirterek, sınav sonuçlarının 30 Mayıs'ta açıklandığını ancak 17 Mayıs'ta kimin 1. olacağı kimlerin kazanacağı internette yer aldığını savundu. Kart, ?1. A.K. olacak deniyor, gerçekten o oluyor ve 2. de A.K.'nın eşi oluyor. 30 kişinin ismini açıkladım. Bunların içerinde 7-8 tanesi eş durumundan; diğerleri de AKP'nin İl Genel Meclis üyelerinin oğlu, damadı veya falan cemaat mensubu? dedi.

Hükümetin kendisini kimsenin denetlemediğini düşündüğü için rahat davrandığını öne süren Kart, ?Bulgular 271 kişinin tamamına yakınının bu şekilde kazandığını düşünüyorum. Asıl başarılı olanlar da zan altında kalıyor. Böyle adalet mekanizması oluştur, sonra adalet bekle? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber