Tarihi Ak Medrese kültür ve sanatın hizmetine sunuldu

Niğde'de Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilerek Niğde Belediyesi'ne devredilen 603 yıllık tarihi Ak Medrese,Niğde Belediyesi Sosyal ve Kültür Evi olarak halkın hizmetine sunuldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaklaşık 3 yıldır kapalı olan Ak Medrese'nin açılışı nedeniyle düzenlenen törene, Niğde Valisi Âlim Barut, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mehmet Şeker, Yazarlar ve Sanatçılar Birliği (Yazsanbir) Başkanı Hayrullah Eraslan, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Yazsanbir tarafından açılışa özel olarak düzenlenen 'Öykü Günü'nde Murat Soyak, Osman Aytekin, Lokman Zor ve Ali Rıza Kaşıkçı kendi eserlerini öyküseverlere okudu. Öykülerin okunmasının ardından Niğde Amatör Fotoğrafçılar Derneği (NİFAD) tarafından açılan resim sergisi gezildi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, "Tarihi Ak Medrese'yi, hem ecdat yadigârı

bir mekân olması sebebiyle hem de buranın amacına uygun kullanılması sebebiyle Niğde Belediyesi Sosyal ve Kültür Evi olarak dizayn ettik. Bundan sonra burayı devamlı açık tutacağız. Burada çayımız, ikramlarımız olacak. Her isteyen kardeşimiz buraya gönül rahatlığıyla gelebilir. Program düzenleyebilir, düzenlenen programlardan herhangi bir ücret talep edilmeyecek.? dedi.

Yazsanbir Başkanı Hayrullah Eraslan ise Niğde de ilk defa bir öykü günü düzenlemenin haklı gururunu yaşadıklarını söyledi. Niğde Belediyesi burayı Kültür ve Sanat Evi yapma kararı aldı. Burası atıl durumdaydı. İnşallah biz Yazsanbir olarak her ay periyodik olarak burada amacına, tarihine ve dokusuna uygun faaliyetler yapacağız. Niğde'yi Anadolu'da kültür sanat ve edebiyat merkezi yapmaya kararlıyız. Bundan dolayı böyle bir mekânın bize sunulması bize güç verecektir, hizmetlerimizi artıracaktır. Böyle bir mekânı bizlere sundukları için emeği geçen herkese teşekkür ederiz.? diye konuştu.

NİFAD Başkanı Mustafa Doğan Şahiner de ?Ak Medrese yıllar sonra Niğde Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek kültür sanat ve edebiyat hayatına yeniden kazandırıldı. Bizim de bu vesileyle burada bir odamız oldu. Burada açılışta NİFAD olarak sergimizi halkımızın hizmetine sunduk.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber