MEB Müsteşarı: Kuralların hâkim olmasını ve herkesin önünü görmesini istiyoruz

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim Bir Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Murat Bilgin, Genel Basın Yayın Sekreteri Ali Yalçın ve Genel Mevzuat ve Toplu Sözleşme Sekreteri Ramazan Çakırcı, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız ile görüşerek, özür grubu tayinlerinde atamaya esas hizmet süresinin hesaplanmasında 30 Eylül tarihinin baz alınmasını istedi.

Ahmet Özer, geçen yıl Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında ataması yapılan öğretmenlerin Eylül ayında göreve başlatılmalarından dolayı 30 Ağustos itibarıyla bir yılını doldurmamaları, bu yıl tayin isteyemedikleri takdirde ara dönemde de tayin hakkının alınması dolayısıyla iki yıl sonra tayin istemelerinin gerekeceği, bu nedenle özür durumuna bağlı yer değişikliğinde bulunmak için gün sayan öğretmenlerin mağdur edilmemesi amacıyla 30 Eylül tarihinin esas alınması gerektiğini ifade ederek, ?Eğer bu konuda Bakanlığımız adım atmazsa, öğretmenlerin aile bütünlüğü zarar görecek ve her yıl düzenli olarak bir yılını dolduranların tayin isteyebilmesi uygulaması, öğretmenlerden kaynaklanmayan nedenler yüzünden iki yıla uzayacaktır. Bu ise, adil bir yaklaşım olmayacaktır? dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız, Bakanlıkta kuralların çok sık değişmesinin adil bir sistemin oturmasını zorlaştırdığını belirterek, şöyle konuştu: ?İzlediğimiz genel politika, bu kurumda kuralların hâkim olması ve herkesin önünü görmesidir. ?30 Eylül tarihi baz alınmalıdır' talebi dahil birçok talep Bakanlığımıza iletilmektedir. Bu konuyla ilgili henüz kendi aramızda konuşup karar vermiş değiliz.?

4+4+4'ün uygulamaya geçişinde dönem başında bazı lokal pürüzlerin dahi oluşmaması için yoğun gayret sarf ettiklerini kaydeden Zararsız, ?Taşradaki yöneticilerimizin bütün detayları önemsemeleri önemlidir. Dönem başında bazı lokal noktalarda küçük pürüzlerin çıkması anında oradaki yetkililerimizin hemen duruma müdahale edeceğini ve çözüm ortaya koyacağını da dikkatten kaçırmamalıyız. Öğretmenlerin norm durumlarına gelince, okullarda norm girişleri için sistemi açtık fakat ders çizelgeleri ile ilgili değişiklikler de dikkate alınmak zorunda olduğundan bu süreç devam ediyor? diye konuştu.

4+4+4 sisteminde normlar belirlenmeden ve planlamalar netleşmeden bu konuda açıklama yapmanın isabetli bir yaklaşım olmayacağını vurgulayan Zararsız, ?Okullar birleştirildi veya ayrıldı. Hangi ilde, hangi okulda norm durumu nedir, bunların netleşmesi lazım? dedi. Müsteşar Zararsız, süreci kısa sürede sonlandırmak için yoğun bir gayret içerisinde olduklarını ifade etti.

Zararsız, şunları söyledi: ?Görevde Yükselme Yönetmeliği ortadadır. İlçe milli eğitim müdürlüğü atamaları gerçekleştirdik, hangi kriterlere göre gerçekleştirdiğimiz bellidir. Yönetmelik ve yasal metinler ne diyorsa o çerçevede olacaktır. İllerde şube müdürlüğü normlarında orantısızlıklar var. Normlarla ilgili bir düzenleme, bir kriter getirmeden bu konuda herhangi bir adım atılması söz konusu olamaz. Çıkan haberler gerçekleri yansıtmamaktadır.?

Emin Zararsız, yönetmelikle ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber