Bitlis'te Trafik Müdürlüğü'ne saldırı. 1 polis yaralandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 22:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terör örgütü PKK mensupları, Bitlis ? Tatvan Karayolu üzerinde bulunan Bitlis Bölge Trafik Tescil Büro Amirliği'ne, roket ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Saldırıda bir polis memuru hafif şekilde yaralandı.

Küllüce köyü kırsalından kente indikleri öğrenilen bölücü terör örgütü mensupları, Bitlis - Tatvan karayolunun Üçyol mevkisinde bulunan Bitlis Bölge Trafik Tescil Büro Amirliği'ne önce roketlerle saldırdı. Daha sonra uzun namlulu silahlarla buradaki polislere ateş açıldı. Saldırının ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Çatışma sırasında bir polis memuru camların kırılması nedeniyle hafif şekilde yaralandı. Yaralı memur Bitlis Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edildi. Roketler sebebiyle amirliğinin çatısında çıkan ve yaklaşık yarım saat süren yangın olay yerine gelen itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Bitlis Bölge Trafik Tescil Büro Amirliği'ne 200 metre mesafede bulunan Polis Meslek Yüksek Okulu da 9 ay önce saldırıya uğramış, birçok öğrenci yaralanmış, polis adayı Arlan Akkaya şehit düşmüştü.

BİTLİS VALİLİĞİ: OPERASYON BAŞLATILDI

Son saldırının ardından yazılı açıklama yapan Bitlis Valiliği, kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığını bildirdi.

Açıklamada, "İl emniyet müdürlüğüne ait bölge trafik denetleme müdürlüğüne 21.45 sularında hain bir saldırı düzenlenmiştir. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatılmış olup saldırıda herhangi bir ölü ya da yaralı bulunmamaktadır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber