Meclis yoğun bir hafta geçirecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Haziran 2012 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis, tatilden önceki son haftasında yoğun gündemle çalışacak.

1 Temmuz'da tatile girmesi planlanan Meclis, bu hafta önemli düzenlemeler için hafta sonu da dahil geç saatlere kadar mesai yapacak.

TBMM Genel Kurulu, geçen hafta görüşmeleri yarım kalan Devlet Sırı Kanunu Tasarısı'na devam edecek. ''Temel Kanun'' olarak görüşülen tasarının 2. bölümündeki maddeler ele alınacak.

1 Temmuz'da yürürlüğe girecek olan Türk Ticaret Kanunu'nda değişiklik öngören yasa tasarısı da Genel Kurul'da ele alınacak. Tasarı, TTK'nın uygulanmasında ortaya çıkabilecek sorunların asgariye indirilebilmesini amaçlıyor.

Bu hafta yasalaşması planlanan bir diğer düzenleme, çeşitli kanunlarda değişiklik içeren ''Torba Teklif'' olacak. Teklifle, boş bulunan kadrolara bu yıl 40 bin öğretmen ataması yapılabilecek. Emniyet teşkilatına polis alımı için 30 bin kadro ihdas eden tasarı, sosyal güvenlik kuruluşlarından aylık alanların hane içindeki kişi başına düşen geliri, asgari ücretin üçte birinden az ise yardım alabilmesini içeriyor.

Genel Kurul'un, yoğun gündem nedeniyle çalışma günleri olan Salı, Çarşamba ve Perşembe günü dışında Cuma ve hafta sonu da çalışması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber