26 Haziran 2012'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

NATO Konseyi, Suriye'nin düşürdüğü askeri uçakla ilgili istişarelerde bulunmak ve atılacak adımları kararlaştırmak için toplanacak.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) 20. yıl dönümü zirve toplantısı kapsamında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi'nde Arnavutluk Başbakanı Sali Berisha'yı kabul edecek. Gül, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikheil Saakashvili ile ayrı ayrı görüşecek. Abdullah Gül, konuk devlet ve hükümet başkanları ile diğer heyet başkanlarını karşılayacak. Ardından aile fotoğrafı çektirilecek. Zirve toplantısının ardından basın toplantısı gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Gül, akşam da Dolmabahçe Sarayı'nda KEİ ülkeleri resim sergisinin açılışını yapacak, KEİ 20. yıldönümü zirvesi münasebetiyle konuklara akşam yemeği verecek. (10.45/11.30/12.15/14.45/15.40/15.55/16.00/18.10/19.45/20.00)

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi resmi anlaşması, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla İstanbul Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde imzalanacak. İmza töreninin ardından basın toplantısı yapılacak. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü (KEİ) 20. yıl dönümü zirvesi dolayısıyla konuk cumhurbaşkanları ve başbakanlar onuruna Dolmabahçe Sarayı'nda vereceği akşam yemeğine iştirak edecek. (17.30/20.00)

TBMM'de MHP, AK Parti, BDP ve CHP grupları toplanıyor. (11.00-11.15-12.50-13.30)

ABD-Türkiye Ekonomik ve Ticari Stratejik İşbirliği Çerçevesi'nin ikinci bakanlar toplantısı Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ABD Ticaret Temsilcisi Ron Kirk ve ABD Ticaret Bakan Vekili Rebecca Blank'ın katılımıyla Ankara'da yapılacak. Toplantının ardından basın toplantısı gerçekleştirilecek. (13.30)

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Bosna Hersek Dış Ticaret ve Ekonomik İlişkiler Bakanı Mirko Saroviç, Ankara'da ?Tarım ve Kırsal Kalkınma Alanında İşbirliği' konulu anlaşmayı imzalayacak. Bakan Eker ayrıca bakanlık hizmet binası Veteriner Hekim Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'nun açılışı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinliğine katılacak. (14.20-19.00)

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara'da, Aydın Çıldır Havalimanı kira sözleşmesi imza törenine katılacak. (10.00)

Suriye açıklarında düşürülen Türk jeti ile ilgili kurtarma çalışmaları takip ediliyor.

Trabzon Düzköy İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı önüne bırakılan ve bomba olduğu tahmin edilen cismin patlaması sonucu 1' i ağır, 3 asker yaralandı. Olayla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Turhan Tuncer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü önünde, denetimler ve cezai uygulamalarla ilgili basın açıklaması yapacak. (11.30)

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sosyal Tesisleri'nin temeli atılacak. (16.00)

Kocaeli Karamürsel Cezaevi'nden infaz koruma memurunu etkisiz hale getirdikten sonra firar eden tutuklulardan biri, Orhangazi ilçesinde yakalandı. Diğer zanlı jandarma tarafından çalılık alanda aranıyor.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Kulüpler Birliği Başkanı Halil Ünal ve beraberindekileri makamında kabul edecek. (10.00)

Yeni sezon çalışmalarına önceki akşam başlayan Bursaspor, Özlüce Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla hazırlıklarını sürdürecek. (09.30)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber