Meclis hafta sonu tatile girecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 20:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti'nin bu haftaki çalışma takvimine ve hafta sonu tatile çıkmasına ilişkin grup önerisi kabul edildi.

AK Parti, Danışma Kurulu toplanamadığı için, TBMM Genel Kurulu'nun bu haftaki çalışma programına ilişkin öneriyi Genel Kurul'a getirdi.

Kabul edilen öneriye göre, Türk Ticaret Kanunu Tasarısı, bazı kanunlarla değişiklik yapan ''torba teklif'', sezeryana yasal düzenleme getiren tasarı gündemin 3. 5. ve 6. sırasına alındı.

Harp Akademileri Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, ''3. yargı paketi'' olarak bilinen tasarı ile uluslararası bazı anlaşmaların onaylanmasına ilişkin tasarılar da gündemin ön sıralarına çekildi.

Genel Kurul, haftalık çalışma günlerinin dışında, 29 Haziran Cuma ve 30 Haziran Cumartesi günü de çalışacak. Genel Kurul, iki gün saat 14.00'de toplanacak.

TBMM Genel Kurulu, bugün, Türk Ticaret Kanunu Tasarısı ile Harp Akademileri Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerinin tamamlanmasına kadar; yarın ''torba teklifin'', 28 Haziran Perşembe günü sezeryana yasal düzenleme getiren tasarının, 29 Haziran Cuma günü Devlet Sırrı Kanunu Tasarısı ve Türk Akreditasyon Kurumu Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı ile bazı uluslararası anlaşmaların bitimine kadar çalışacak. 30 Haziran Cumartesi günü ise ''3. yargı paketi'' olarak bilinen tasarının görüşmelerinin tamamlanmasına kadar çalışılacak.

Genel Kurul, tasarı ve tekliflerin cumartesi gününe kadar bitirilememesi halinde, 1 Temmuz Pazar günü tatile girmeyerek, tasarı ve teklifleri görüşmeye devam edecek.

Türk Ticaret Kanunu'nda değişiklik yapan tasarı, ''torba teklif'', sezeryana yasal düzenleme getiren tasarı, Harp Akademileri Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile ''3. yargı paketi'' temel kanun olarak görüşülecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber