Gaziantep Üniversitesinde mezuniyet coşkusu

Gaziantep Üniversitesi'den mezun olan 4 bin öğrenci, Amfi Tiyatro'da düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mezuniyet törenine; Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Gaziantep Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreteri Ercan Eroğlu, öğretim üyeleri, mezun olan öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü öğrencileri tarafından, halk oyunları gösterimi gerçekleştirildi.

Gösterinin ardından öğrencilere ve velilere hitap eden Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, başarılı olabilmek için yeteneklerin öne çıkarılması gerektiğini belirtti. İnsan hayatının önemli dönüm noktaları olduğunu anlatan Kurban, şöyle konuştu: "En önemlisi böyle mutlu bir günde yüksekokuldan mezun olan şanslı bir insan olunmasıdır. Bugün bu değerli arkadaşlarım Türkiye nüfusunun çok az bir kısmını oluşturmaktadır. Önemli olan bundan sonra neler yapacağınız. Sizin diğerlerinden bir farklılık oluşturarak kendinizi öne çıkarmak gibi bir zorunluluğunuz var. Elbette yine en büyük rehberiniz çalışmak olacaktır. Gecenizi gündüzünüze katıp çalışmalısınız"

İl dışında olması nedeniyle mezuniyet törenine katılamayan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, yayınladığı mesajda 2011-2012 mezuniyet törenine katılamayışının burukluğunu yaşadığını belirtti.

Rektör Vekili Prof. Fahrettin Göğüş anne ve babalara seslenerek, "Çok muhterem anne ve babalar, doğduğu günden bu yana gece uyumadan gündüz yorulmadan kol kanat gerip yetiştirdiğimiz evlatlarımızın en mutlu ve en anlamlı günlerinden birinde yine onlarla birliktesiniz. İyi ki varsınız ve iyi ki onlarlasınız" diye konuştu.

Öğrencilere, anne ve babalarına vatana olan vazifelerini her açıdan yerine getirmek için gerekli donanıma sahip olduklarını hatırlatan Göğüş, şunları söyledi: "Bundan sonrası için de sizin sınavlarınız her alanda devam edecek. Yılmayınız, yıkılmayınız, hep kararlı olunuz. Kişisel olumsuzluk hallerine düştüğünüzde memleketimizin hangi şartlarda kurulduğunu düşünüp Mustafa Kemal'den ilham alınız"

"Biz, öğrenciye ne düşünüleceğini değil; nasıl düşüneceğini öğretmesi ilkesiyle hareket etmeye çalışmaktayız" diyen Göğüş, "Türkiye gibi genç nüfusa sahip, hızla şehirleşen ve toplumsal dönüşüm yaşayan, dinamik-değişken ekonomik yapıdaki ülkelerde üniversiteler, bilimsel bilgi üretmenin yanı sıra; halihazırdaki neslin, hatta bir ülkenin sorumluluğunu da taşımaktadırlar. Zira üniversiteler, akademinin yanı sıra siyasetin, ekonominin, büsbütün kültür-sanat yaşamının, yani ülkenin bütün müesseselerinin entelektüel alt yapısını hazırlar, bu kapsamda vasıflı insan yetiştirir" diye konuştu.

Mezun öğrenciler adına konuşan Mühendislik Fakültesi birincisi Kemal Arslan da, "Mutluluklar ve zorluklarla dolu bu hayat yolunun başlama noktasında, iyi bir mühendis olmanın yanı sıra Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ?siyasal ve toplumsal yaşamda, ulusumuzun düşünce bakımından eğitiminde de kılavuzumuz bilim ve fen olacaktır' sözleri ışığında; milletine karşı duyarlı, sosyokültürel açıdan donanımlı ve ülkemizin kalkınması için çalışan ve çaba harcayan bireyler olmayı hedefledik" şeklinde konuştu.

Törene katılan öğrenciler tarafından Gaziantep Üniversitesi andının okunmasının ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri hemşirelik andını okudu. Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Rektör Vekili Prof. Fahrettin Göğüş, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin tarafından diploma ve hediye takdim edildi. Tören sonunda keplerini fırlatan öğrenciler, mezun olmanın sevincini yaşadılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber