Devletten maaş alanların maaşları haczedilemeyecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Haziran 2012 17:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

AK Parti Denizli Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısının komisyondan geçtiğini belirterek, yasalaşması halinde 65 yaşını doldurmuş, muhtaç, güçsüz ve kimsesiz vatandaşlara aylık bağlanması hakkında kanun gereğince, verilen yaşlılık ve özürlü yardımlarının, kişinin muvafakatı olsa bile haczedilemeyeceğini, başkasına devir ve temlik edilemeyeceğini bildirdi.

AK Parti Denizli Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi Mehmet Yüksel, bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısının komisyondan geçtiğini ve genel kurulda görüşülmekte olduğunu belirtti. Yazılı bir açıklama yapan Yüksel, kanun tasarısının tümünün komisyondan geçtiğini, sosyal yardımlaşma ile ilgili bölümlerin komisyondan geçtiği şekliyle yasalaşması halinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara da büyük kolaylıkları beraberinde getireceğini kaydetti. Bireylerin sosyal büyümesine önem verdiklerini belirten Mehmet Yüksel açıklamasında, ?İhtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın her koşulda ve şartta yanlarında olmaya gayret ediyor ve onların sıkıntısına ortak olmaya, çare bulmaya gayret ediyoruz. Bu bağlamda işleyişte yaşanan bir takım sıkıntıların çözümünü sağlamak adına yasal düzenlemeleri de hayata geçiriyoruz. Devlet olarak sosyal devlet anlayışını güçlendirdikçe, milletimizin refah düzeyinin artması da sağlanmış olacaktır. Atılan bu adımlar sayesinde milletimiz daha kolay bir yaşam sürdürecektir? ifadelerini kullandı.

Sosyal yardımların, proje desteklerinin ve 2022 sayılı yasa kapsamında devletten yardım alan maaş bağlanan vatandaşların maaşlarının haczedilemeyeceğini belirteh Yüksel açıklamasında şunları kaydetti:

?3294 sayılı sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik kanun gereği yapılan destekler ve proje destekleri ile 2022 sayılı yasa kapsamında 65 yaşını doldurmuş, muhtaç, güçsüz ve kimsesiz vatandaşlarımıza aylık bağlanması hakkında kanun gereğince, verilen yaşlılık ve özürlü yardımları, kişinin muvafakatı olsa bile haczedilemeyecek, başkasına devir ve temlik edilemeyecektir.?

AK Parti Denizli Milletvekili Yüksel, afetlerden zarar görenler ile şehit yakınları, gaziler ve fon kurulunca ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilenlere sosyal güvencesine bakılmaksızın yardımda bulunmanın mümkün olabileceğini kaydederek, ?Mevcut uygulamaya göre, fon kurulunca ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımıza eğer sosyal güvencesi varsa yardımda bulunulamıyordu. Hazırlanan ve komisyondan geçen bu yasa tasarısına göre ihtiyaç sahibi olduğu fon kurulunun kriterlerine göre, tespit edilen başta afetlerden zarar görenler, şehit yakınları ve gazilerimiz ile fon kurulunun belirlediği ölçütleri taşıyan vatandaşlarımıza artık yardımda bulunmak mümkün olacak? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber