Müdür yardımcıları ile bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerinin ek dersleri

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Haziran 2012 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

16.12.2006 Tarih ve 26378 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın ?Ek ders görevi? başlıklı 6.maddesi 5.fıkrasında; ?(5) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri ile bölüm, atölye ve laboratuvar şefliği görevi verilen öğretmenler hariç olmak üzere, örgün eğitim kurumlarında ilgili mevzuatında belirtilen sosyal etkinlik faaliyetlerinde danışman öğretmen olarak görevlendirilen öğretmenler ile sınıf veya şube sorumluluğu verilen sınıf/şube rehber öğretmenlerinin bu görevlerinin haftada 2 saati ek ders görevi sayılır. Bu dersler, ders dağıtım çizelgesinde ?Öğrenci Sosyal ve Kişilik Hizmetleri? adıyla gösterilir. Bu kapsamda aynı kişiye hem danışman öğretmenlik hem de sınıf/şube rehber öğretmenliği görevi verilmesi hâlinde sadece bir görev için ek ders ücreti ödenir.? hükümleri bulunmaktadır.

Bu hükümlere göre; Okul yöneticileri ile bölüm, atölye ve laboratuvar şefliği görevi verilen öğretmenlere sosyal etkinlik faaliyetlerinde danışman öğretmenlik ve sınıf veya şube sorumluluğu verilememektedir.

Bu durum okul müdür yardımcıları ile bölüm, atölye ve laboratuvar şeflerinin emsali öğretmenlere göre 2 saat eksik ek ders almalarına neden olmakta bu nedenle de bu branşlarda müdür yardımcıları ile bölüm, atölye ve laboratuvar şefleri atanmasına sıkıntı yaşanmaktadır.

Bu nedenle bu durumun 16.12.2006 Tarih Ve 26378 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin karar çerçevesinde çözümlenmesi gerekmektedir.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber