Yetim büyüyen kaymakam 920 çocuğa 'babalık' yapıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 08:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Bayrampaşa Kaymakamı Abdülkadir Yazıcı, daha 5 yaşındayken babasını kaybetmiş, 7 kardeşiyle zor şartlar altında büyümüş.

Babasız büyümenin zorluklarını bilen Yazıcı, 4 yıl önce yetim çocuklar için 'Hamiyet Projesi'ni hayata geçirmiş. Yetim Takip Sistemi ile ilçedeki 920 yetim çocuğa babalık yapan Kaymakam Yazıcı, en büyük teşekkürü ise onlardan aldı. Hami-yet anneleri ve çocukları bir sürpriz yaparak çok sevdikleri Kaymakam Yazıcı'yı 'yılın babası' seçti. Çocuklar ise 'kaymakam baba', 'kaymakam amca' gibi hitapların yer aldığı teşekkür mektupları gönderdi. Mektupları özenle saklayan Yazıcı, en çok da minik Elif'in yazdığı 'kaymak amca' hitabını sevdi.

Kaymakam Abdülkadir Yazıcı'nın Hami-yet proje ekibi her aileye özel ziyaret yapıyor. Ailelerin bütün bilgileri 'Yetim Takip Sistemi' adlı bir yazılım programında bulunuyor. Her ailenin 24 saat boyunca ulaşabileceği bir telefon var. Yazıcı ise projedeki 920 çocuk ve 530 annenin neredeyse hepsini isim isim tanıyor. Hami-yet çocuklarından Hilal, Kaymakam Yazıcı'ya yazdığı mektubunda, "Babamı kaybettikten sonra bu kelimeyi hiç söyleyememiştim Kaymakam Babam seni görene kadar... Beni de o kıymetli evlatlarınızdan biriymiş gibi hissettirdiğiniz için çok teşekkür ederim." diyor. Bir başka Hami-yet çocuğu Fatih ise "Saygılı Kaymakam Amca" diye başladığı mektubuna "Siz babamı hatırlatıyorsunuz, size bunu kondurabiliyorum, onun kadar çok seviyorum." diye devam ediyor.

"Açlık çekmeyen birine açlığı anlatırken zorlanırsınız." diyen Yazıcı, bu konuda yaşadığı benzer sıkıntıları çocuklarla paylaşarak, "Eğer bizi seviyor, bizim gibi olmak istiyorsanız siz de çok çalışmalı, güzel yerlere gelmelisiniz." cümleleriyle onları motive ettiğini anlatıyor. Hami-yet annelerine ya da çocuklarına kesinlikle merhamet, acıma hissiyle yaklaşmadıklarının da altını çizen Bayrampaşa Kaymakamı, amaçlarının yoksulluğu işlemeden, gururlarını incitmeden onlara kendilerini özel hissettirmek olduğunu dile getiriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber