Esnaf kuruluşlarından Yeşilyurt Belediye Başkanı Kavuk'a ziyaret

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, kendisinin de eskiden esnaf teşkilatlarında görev aldığını ifade ederek, Malatya'daki esnaf kuruluşlarını çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Haziran 2012 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin ve beraberindeki oda başkanları, esnaf ziyareti için gittikleri Yeşilyurt ilçesinde Belediye Başkanı Mehmet Kavuk'u ziyaret etti. MESOB Başkanı Keskin, Kavuk'un geçmişte esnaf kuruluşlarında görev yaptığını hatırlatarak, ?Her zaman bizim ağabeyimizsiniz. Oda başkanlarımız ile birlikte esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Hem esnaflarımızı yerinde görüyoruz ve hem de bizlerden varsa şikayetlerini ya da diğer kurum ve kuruluşlarıyla yaşadıkları sıkıntıları dinliyoruz. Beklentilerini alıyoruz. Özellikle de Başbakanımızın başlattığı değişim ve dönüşüme ayak uydurmak istiyoruz. Eski bakkalcılık, fırıncılık, kasaplık yapma anlayışı geride kaldı. Biz esnafın eski ruhuna ve eski canlılığına kavuşması için esnaflarımızı ziyaret ediyoruz? dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Kavuk ise, ?Malatya'nın esnaf teşkilatının kendine göre Türkiye'de sesini duyurması, teşkilat içinde bir ahengin olması ve yıllardır da bir hizbin oluşmaması bizim gibi esnaflıktan gelmiş insanları mutlu ediyor. Çünkü nerede kavga varsa, orada huzursuzluk ve verimsizlik vardır. Bizim dönemimizde kurulmuş olan esnaf teşkilatını güzelce götürüyorsunuz, ellerinize sağlık. Temelimiz esnaf olunca biz kendi kendimizi yöneten insanlarız. Bizi yasa ve kanunlar yönetmiyor. Ahi Evran'ın verdiği sistem içinde kendi kendimizi yöneten evrenin unsurlarıyız? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber