Öğretmenler, özür grubu tayinlerini protesto etti/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen Türk Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası (Eğitim-Sen) üyesi bir grup öğretmen, özür grubu tayinlerinden mağdur olduklarını gerekçesiyle eylem yaptı.Abdi İpekçi Parkı'nda toplanan Türk Eğitim-Sen üyesi yaklaşık 150 öğretmen, Milli Eğitim Bakanlığı'nı protesto ederek "Atamalarda il emri hakkı verilsin", "Lisansüstü ve doktora eğitiminin nerede alınacağına öğretmen karar vermelidir" yazılı dövizler taşıyarak "Bakan şaşırma sabrımızı taşırma" diye slogan attı.

Parkta toplanan ögretmenler açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk , özür grubu mağduru öğretmenlerin Türkiye'nin çeşitli dört bir tarafından Ankara'ya hak aramak için geldiğini belirterek, öğretmenlerin "eş, sağlık, öğrenim" özürlerinden tayinlerde mağduriyet yaşadıklarını ve öğretmenlerin bugün bitmiş tükenmiş bir halde olduklarını ileri sürdü

Öğrenim özrünün, özür grubu tayinleri arasından çıkarılacağını iddia eden Koncuk, "Yıllardır yapılan özür grubu tayinlerine böylesine kısıtlamalar getirmek, mağdurlar yaratmak, kazanılmış hakkı öğretmenlerin elinden almak neye ve kime hizmettir?" diye sordu. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in özür grubu tayinlerinde, kıdem süresinin hesaplanmasında 30 Eylül'ü limit olarak belirleyeceklerine ilişkin söz verdiğini belirten Koncuk, "Umuyoruz ki Bakan bu kez sözünden dönmez ve büyük bir beklenti içine giren öğretmenler hayal kırıklığına uğramaz." dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından öğretmenler yanlarında getirdikleri evlilik yüzüklerini, aile cüzdanlarını, keplerini, KPSS çalışma kitaplarını yere attı. Mizansel olarak nikah töreni yapan öğretmenler daha sonra survivor yarışması düzenledi. Öğretmenler daha sora olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber