Adalet Bakanı Ergin: Sınava ilişkin iddialar ÖSYM tarafından incelenmektedir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Haziran 2012 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Avukatlık mesleğinden hakim savcılık mesleğine geçişe ilişkin sınavlar ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan sınavlardır. Bu sınavların sonuçlarını belirlemek ve açıklamak tamamen ÖSYM'ye aittir. Adalet Bakanlığının burada en ufak bir yetkisi yoktur" dedi.-Meclis Genel Kurulu'nda, 3. Yargı Paketi'nin, İcra ve İflas Kanununda değişiklik öngören 8. ve 9. maddeleri kabul edildi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Avukatlık mesleğinden hakim savcılık mesleğine geçişe ilişkin sınavlar ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan sınavlardır. Bu sınavların sonuçlarını belirlemek ve açıklamak tamamen ÖSYM'ye aittir. Adalet Bakanlığının burada en ufak bir yetkisi yoktur" dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Meclis Genel Kurulu'nda, 3. Yargı Paketi'nin 9. maddesi üzerinde verilen önerge üzerinde konuşan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın sözlerine yanıt verdi.

Avukatlık mesleğinden hakim savcılık mesleğine geçişe ilişkin sınavların ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan sınavlar olduğuna işaret eden Adalet Bakanı, "Bu sınavların sonuçlarını belirlemek ve açıklamak tamamen ÖSYM'ye aittir. Adalet Bakanlığının burada en ufak bir yetkisi yoktur. Söz konusu iddialar gündeme getirildikten sonra ÖSYM Başkanlığı bu iddiaları incelemektedir. Bu iddialara ilişkin bir bulgu elde edilirse tarafımıza bildirilecektir ve gereği yapılacaktır. Ancak Sayın Kart'ın birçok açıklaması maalesef ayağı yere basmayan açıklamalardır. İftira niteliğindeki bu iddiaları kürsüden dile getirmekten çekinmemiştir. Sınava ilişkin iddialar ÖSYM tarafından incelenmektedir. Buna ilişkin bir bulgu olursa gereği yapılacaktır.

Ancak Sayın Kart'ın bu tür iftiralarını dile getirmesinden dolayı işi gücü bırakıp ona cevap verecek bir mecalimiz de yoktur" dedi.

-8. VE 9. MADDELER KABUL EDİLDİ-

Meclis Genel Kurulu'nda, 3. Yargı Paketi'nin, İcra ve İflas Kanununda değişiklik öngören 8. ve 9. maddeleri kabul edildi.

Kabul edilen 8. maddeye göre; takip talebi icra dairesine yazılı veya sözlü olarak ya da elektronik ortamda yapılacak.

Alacaklının ve varsa kanuni temsilcisinin ve vekilinin adı, soyadı; alacaklı veya vekili adına ödemenin yapılacağı banka adı ile hesap bilgileri; varsa Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası veya vergi kimlik numarası; şöhret ve yerleşim yeri; alacaklı yabancı memlekette oturuyorsa Türkiye'de göstereceği yerleşim yeri (Yerleşim yeri gösteremezse icra dairesinin bulunduğu yer yerleşim yeri sayılacak.

Kabul edilen 9. Maddeye göre icra müdürü takip talebinin bu Kanunda öngörülen şartları içerdiğine karar verirse ödeme emri düzenleyecek. Talebin kabul edilmemesi halinde verilen karar tutanağa yazılacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber