Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda görevli 18 üst düzey bürokratın ifadeleri alındı

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 07:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Bürokratları da vurdu

İSTANBUL Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kemal Gül ile İstanbul Mali Suçlarla Mücadele ekiplerinin, geçen ay İstanbul, Ankara, Bursa ve Tekirdağ'da düzenlediği 100 milyon liralık hayali ihracat soruşturmasında, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nda görevli 18 üst düzey bürokratın ifadeleri alındı.

Şüpheli sıfatıyla ifadeleri alınan bürokratlar arasında bir müsteşar yardımcısı, genel müdür yardımcıları, bazı daire başkanları, İstanbul Gümrükleri'nde görevli bazı gümrük başmüdürleri ve bir başmüfettiş de bulunuyor. Soruşturmada ayrıca Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Z.A. da şüpheli olarak sorgulanacak. Savcının müsteşarı sorgulamak için Bakan Hayati Yazıcı'ya izin yazısı gönderdiği öğrenildi.

Bürokratların 100 milyonluk hayali ihracat gerçekleştirdikleri öne sürülen kişilerle ilişkili oldukları belirtiliyor. Savcı Gül'ün, bakanlık bürokratlarına gösterdiği bazı video ve fotoğraflarla ilgili sorular sorduğu belirtildi. Bürokratlar ifadelerinde, zanlılarla sadece konuştuklarını, suçla ilgili yardımda bulunmadıklarını söyledi. Bürokratlar zanlıların hayali ihracat yaptıklarını anlamadıklarını da sözlerine eklediler.

Ufuk TÜRKYILMAZ / İZMİR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber