Trafik canavarı açık cezaevine/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

2 günde 40 saat çalışan Meclis'in yasalaştırdığı 3'üncü yargı paketiyle 3 bin iyi halli hükümlüye erken tahliye olanağı sağlayacak düzenleme de kabul edildi. AK Parti'nin önergesiyle gerçekleşen değişiklikle, koşullu salıverilmelerine 1 yıldan az süre kalan ve açık infaz kurumlarında bulunan iyi halli hükümlüler, talepleri halinde koşullu salıverilebilecek

TBMM'de dün, 2 günde, 40 saat boyunca süren görüşme maratonunun ardından 3'üncü yargı paketi yasalaştırıldı. Görüşmelerin ardından Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya tebrikleri kabul etti. Yargı paketiyle 3 bin iyi halli hükümlüye erken tahliye olanağı sağlayacak düzenleme de kabul edildi. Ak Parti'nin önergesiyle gerçekleşen değişiklikle, koşullu salıverilmelerine 1 yıldan az süre kalan ve açık infaz kurumlarında bulunan iyi halli hükümlüler, talepleri halinde koşullu salıverilebilecek. Bunlara denetimli serbestlik önlemleri uygulanacak. Hükümet kısa bir süre önce Meclis'ten geçirdiği denetimli serbestlik düzenlemesiyle de 15 bin iyi halli hükümlünün erken tahliyesini sağlamıştı.

Trafik canavarı açık cezaevine

Ak Parti'nin önergesiyle yapılan bir başka değişiklikle de kapalı cezaevlerini rahatlatmaya yönelik adım atıldı. Terör ve örgütlü suçlar ile taciz ve tecavüz gibi cinsel suçlar dışında üst sınırı 3 yıla kadar olan kasıtlı suçlar ile üst sınırı 5 yıla kadar olan taksirli suçlardan mahkumiyet alanların cezalarını kapalı cezaevleri yerine, doğrudan açık cezaevlerinde çekmelerine olanak sağlandı. Bu düzenleme, ceza üst sınırları bu kapsam içinde yer alan istemeden birinin ölümüne sebebiyet verme, kasıtsız adam yaralama gibi suçların yanı sıra ?trafik canavarları?nın da cezalarını açık cezaevlerinde çekmelerinin yolunu açıyor. Adalet Bakanlığı kısa süre önce gerçekleştirdiği bir yönetmelik değişikliğiyle de salıverilmelerine 1 yerine 2 yıl kalanların da kapalıdan açık cezaevlerine geçebilmelerine olanak sağlamıştı. Bu düzenlemenin de 6 bin hükümlüyü kapsadığı bildirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber