Hüseyin Çelik'e eski Emniyet Müdürü'nden yanıt

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 04 Temmuz 2012 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eski Van Emniyet Müdürü İsmail Karaman, Hüseyin Çelik'in "Dönemin emniyet müdürü bana 'Sizin odanıza bombayı vali koydurdu' dedi" açıklamasının doğru olmadığını savundu.

Böyle bir beyanda bulunmadığını söyleyen Karaman, şu ifadeleri kullandı: "1995'te Van emniyet müdürü bendim. Ben, Çelik'in ifade ettiği gibi bir beyanda bulunmadım. O üniversite, polisin sorumluluk bölgesinde değil 10-15 kilometre ileride jandarmanın sorumluluk bölgesinde. Böyle bir olayı da hatırlamıyorum. Bir emniyet yetkilisi, böyle bir durumda böyle bir açıklama yapmaz, bu şekilde de konuşmaz. Böyle şey olur mu? Devletin valisine bu şekilde bir yöneltme olur mu? Bu şekilde konuşulmaz yani."

Hüseyin Çelik'in iddia ettiği gibi bir durum olması halinde devletin hakim ve savcılarının harekete geçeceğini aktaran Karaman, "Bir emniyet yetkilisi kalkıp da 'Vali şöyle yaptı, böyle yaptı' demez. Beraber omuz omuza orda terörle, kaçakçılıkla, uyuşturucuyla en iyi şekilde mücadele etmiş kişilerin birbirlerine bu şekilde ithamda bulunmaları mümkün mü yani? 1995'te devletin tüm yetkilileri, valisiyle, emniyetiyle, jandarmasıyla bütün kurumlarıyla beraber en iyi mücadele ettiğimiz yıldır." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber