Tabletler, dizüstü bilgisayarların yerini alıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası araştırma şirketi NDP'nin yaptığı bir araştırmaya göre tablet bilgisayarlar, mobil cihaz pazarında dizüstü bilgisayarların payını daraltmaya başladı. Araştırma verilerine göre tabletler, 2016 yılına gelindiğinde dünyanın en popüler mobil cihazı olacak.

Yayınlanan raporda, taşınabilir bilgisayar pazarının yüzde 49'unu halen dizüstü bilgisayarların oluşturduğunu ancak bu rakamın giderek düştüğü ve tablet satışlarında büyük bir artış yaşandığı belirtiliyor. 2012 yılının ilk çeyreğini kapsayan rapora göre mobil cihaz pazarının bugünkü büyüklüğü 208 milyon dolar olarak tahmin edilirken bu rakam 2017 yılında 809 milyon dolara çıkacak. 2016'nın sonunda ise tabletlerin pazar payının yüzde 50'yi geçmesi bekleniyor.

Rapora göre şuan tablet satışlarının yüzde 66'sı Kuzey Amerika, Japonya ve Batı Avrupa gibi gelişmiş pazarlarda gerçekleşiyor. Fiyatların hala yüksek olması sebebiyle gelişmekte olan ülkelerde tablet kullanımına geçişin daha uzun süreceği tahmin ediliyor. Ancak tablet fiyatlarının kademeli olarak düşeceği ve birkaç yıl içinde gelişmekte olan ülkelerin erişim seviyesine yaklaşacağı öngörülüyor.

Tabletlerin yeni trend olması üretici firmalar arasındaki rekabeti kızıştırırken pazara yeni oyuncuların girmesine sebep oluyor. Geçtiğimiz günlerde Google ve Microsoft yeni ürünlerle pazara giriş yaptığını duyurmuştu. Raporda sadece Apple firmasının ürettiği iPad'lerden şuana kadar 121 milyon adet satıldığı ve 2016 yılında bu rakamın 416 milyona yükseleceği belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber