İŞKUR, 3 ilde 3.500 kişiyi TYÇP kapsamında işe alıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İŞKUR, Kars, Ardahan ve Iğdır'da yürütülen toplum yararına çalışma programlarında 3 bin 514 kişiyi istihdam edecek. İşsiz vatandaşlardan uygun şartları taşıyanlar çevre düzenlemesi, bakım onarım ve temizlik işleri, restorasyon, ağaçlandırma, park düzenlemeleri, vadi ve dere ıslahı gibi alanlarda çalışacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı'nın katılımıyla ilk işe alım süreci yarın Iğdır'da başlarken, 7 Temmuz'da Kars ve Ardahan'da gerçekleştirilecek törenlerde 3 bin 514 kişi, İŞKUR tarafından geçici olarak işe yerleştirilecek.

İŞKUR'dan yapılan yazılı açıklamada, söz konusu illerde mevcut çalışan personele ilave olarak 3 bin 514 kişi işe yerleştirilerek Kars, Ardahan ve Iğdır illerinde Toplum Yararına Çalışma Programları (TYÇP) kapsamında toplam 6 bin kişiye istihdam sağlanmış olacağı belirtildi.

TYÇP'lerden 2011 yılında Türkiye genelinde 64 bin 85 kişi, 2012 yılının ilk yarısında ise 44 bin 89 kişi yararlandığına dikkat çekilerek, işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde işsizlerin kısa süreli istihdam ve eğitimini amaçlayan, doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesini sağlayan programlar olan TYÇP'lerin İŞKUR tarafından Türkiye çapında uygulandığı kaydedildi.

Söz konusu faaliyetlerin, genellikle ekonomik kriz, özelleştirme, ekonomik yapılanma, doğal afetler ve işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde uygulandığının altı çizilen açıklamaya göre, TYÇP'ler İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin, çalışma yaşamından uzun süre ayrı kalarak maddi sıkıntıya düşmelerini önlemek, çalışma alışkanlık ve disiplinlerini yitirmelerini engellemek, ayrıca kısa süreli istihdam ve eğitimleri için yürütülüyor.

Kamu yararına yönelik olma zorunluluğu taşıyan TYÇP'lerin düzenlenebileceği alanlar ise çevre temizliği, kamusal altyapının yenilenmesi, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okullarda çevre düzenlemesi, bakım onarım ve temizlik işleri yapılması, restorasyon, tarihi ve kültürel mirasın korunması, ağaçlandırma, park düzenlemeleri, vadi ve dere ıslahı, erozyon engelleme çalışmaları gibi alanları kapsıyor.

Öte yandan 29 Haziran 2012'de çıkarılan yönetmelikle TYÇP'den yararlanma süresi ve yararlanma şartları yeniden düzenlendiği hatırlatılan açıklamada, yapılan düzenleme ile TYÇP'den yararlanma süresinin 8 aydan 9 aya uzatıldığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber