İBB çalışanlarının toplu sözleşme sevinci

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mahalli İdareler Kamu İşveren Sendikası (Miksen) ile Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Hak-İş), yaklaşık 7 bin İETT, Kiptaş, Halk Ekmek ve Hamidiye çalışanını kapsayan toplu iş sözleşmesine imza attı. Sözleşmeye göre çalışanlar ilk yıl için yüzde 11, ikinci yıl içinse sözleşmenin birinci yılında gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Büyükşehir çalışanlarına da aynı oranda zam yapacaklarını açıkladı.

Yaklaşık 7 bin İETT, Kiptaş, Halk Ekmek ve Hamidiye çalışanını ilgilendiren toplu iş sözleşmesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde imzalandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Miksen Genel Sekreteri Adem Baştürk, İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı ile Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan sözleşmeyi imzaladı.

Törende konuşan Kadir Topbaş, geçmişe dönük bakıldığında enflasyonun üzerinde yüzde 30'dan fazla iyileştirme yaptıklarının görüldüğünü söyledi. İmkanlar dahilinde ellerinden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettiklerini dile getiren Kadir Topbaş 10 milyon civarındaki zam farklarının yarısını Ramazan'ın başında yarısını da bayramda ödeyecekleri müjdesini verdi. Topbaş'ın bu açıklaması salondaki işçiler tarafından büyük alkışla karşılandı.

'BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞANLARI DA AYNI ZAMMI ALACAK'

Bazı işçi sendikalarının toplu iş sözleşmesi hakkına sahip olmadığını hatırlatan Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bunlardan biri olduğunu aktardı. Topbaş, toplu sözleşme hakkı bulunmamasına rağmen Büyükşehir çalışanlarının da imzalanan toplu iş sözleşmesindeki statü doğrultusunda zam alacaklarını belirtti.

HAK-İŞ Gelen Başkanı Mahmut Arslan da, imzalanan toplu sözleşmeyle hem enflasyon oranın hem de kamuda yapılan toplu iş sözleşmesinin üzerinde bir zam aldıklarını vurguladı. Arslan, bu sözleşmenin herkes için hayırlı bir başlangıç olduğunu ifade etti.

Sözleşmeye göre; İETT, Kiptaş, Halk Ekmek ve Hamidiye çalışanlarına ilk yıl için yüzde 11, ikinci yıl içinse sözleşmenin birinci yılında gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber