Şehit pilotlar için Malatya'da tören/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Temmuz 2012 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suriye'nin düşürdüğü jette şehit olan pilotlar, Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy için Malatya'da tören düzenleniyor.

Suriye tarafından düşürülen Türk askeri uçağında şehit olan pilotlar, Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy için son kez havalandıkları Malatya'daki Erhaç 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda tören düzenleniyor.

Törene Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Bşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve kuvvet komutanları da katılıyor.

Tören şehitler için saygı duruşuyla başladı.

Törene katılanlar yakalarına şehitlerin fotoğraflarını taktı.

Buradaki törenin ardından Şehit Pilot Ertan'ın cenazesi Malatya Merkez Kabristan Camisi'nde cuma namazına, Şehit Aksoy'un cenazesi ise İstanbul Ataköy Camisi'nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazları sonrası toprağa verilecek.


ERDOĞAN MALATYA'DA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 09.00'da ?ANA? uçağı ile Malatya'ya gitti.

Ailesi ile Bodrum'da bulunan Başbakan Erdoğan, kaldığı otelden ayrılarak Milas-Bodrum Havalimanı'na gitti. Erdoğan, daha sonra Malatya'ya hareket etti.

Başbakan Erdoğan'ın Doğu Akdeniz'de uluslararası hava sahasında Suriye tarafından düşürülen Türk askeri uçağının şehit olan pilotları Yüzbaşı Gökhan Ertan ve Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy için 7. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda düzenlenecek törene katılması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber