KPSS Eğitim Bilimleri sınavı sona erdi/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Temmuz 2012 17:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) ikinci oturumu Eğitim Bilimleri Sınavı sona erdi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) gerçekleştirilen sınav, 81 il merkezi ve Lefkoşa'da gerçekleştirildi.

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adaylar, sınavın başlama saatinden önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulundu.

Adaylar, sınav salonuna Sınava Giriş Belgeleri ve nüfus cüzdanı/pasaportları kontrol edilerek alındı.

Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara okudu ve ilgili oturumda cevaplanacak test için kullanılacak sınav evrakı ile içinde kalem ve silgi bulunan kutular dağıtıldı.

Sınavda eğitim bilimleri testini cevaplamaları için adaylara 150 dakika süre verildi.

Öğretmen olarak atanmak isteyen adayların zorunlu olarak katıldığı sınavda, eğitim psikolojisi, program geliştirme ve öğretim ile rehberlik konularında sorular yöneltildi.

KPSS sınavı, yarın yapılacak üçüncü ve dördüncü oturumlarla sona erecek.


SABAH OTURUMU SONA ERDİ

Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) sabah oturumu sınavı sona erdi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) gerçekleştirilen sınav, 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da saat 9.30'da başladı.

Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adaylar, sınavın başlama saatinden önce sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulundu.

Adaylar, sınav salonuna sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı/pasaportları kontrol edilerek alındı. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra salon başkanı sınavda uyulacak kuralları adaylara okudu ve ilgili oturumda cevaplanacak test için kullanılacak sınav evrakı ile içinde kalem, silgi bulunan kutular dağıtıldı.

Adaylara sabah oturumunda genel yetenek, genel kültür ve yabancı dil testlerinden sorular yöneltildi. Yabancı dil testi isteğe bağlı yanıtlandı. Genel yetenek ve genel kültür testlerinin cevaplandırılması için 120 dakika, yabancı dil testinin cevaplandırılması için ise 60 dakika süre verildi.

Genel yetenek ve genel kültür testlerinin süresi bittikten sonra soru kitapçıkları ve cevap kağıtları toplandı ve koruma altına alınarak paketlendi. Yabancı dil testi uygulanan salonlarda bu teste geçilirken ara verilmeyerek, bu testin soru kitapçığı/cevap kağıdı poşeti dağıtıldı, cevap kağıdı ile ilgili işlemler bittikten sonra sınavın bu bölümü başlatıldı.

KPSS'nin eğitim bilimleri testi sınavı ise öğleden sonraki oturumda, saat 14.30'da başlayacak.


KPSS HEYCANI BAŞLADI

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) ilk oturumu başladı.

2012 KPSS Lisans sınavı 07-08 Temmuz 2012, cumartesi ve pazar, sabah ve öğleden sonra olmak üzere dört oturumda gerçekleşecek. Genel yetenek ve genel kültür sorularından oluşan sınavın ilk basamağı başladı. Sınav öncesi öğrenciler aileleriyle birlikte sınav yerine geldi. Genel kültür ve genel yetenek sınavının cevaplama süresinin bitiminin ardından yabancı dil sınavına girecek öğrencilere yabancı dil test kitapçığı dağıtılacak.


Kamu Personeli Seçme Sınavı heyecanı 09:30'da yapılacak ilk oturumla başlıyor.

Öğretmenlik ve kamudaki A grubu kadrolar için yapılacak sınav, 81 il merkezinde ve Lefkoşa'da, bugün sabah ve öğleden sonra, yarın sabah ve öğleden sonra olmak üzere dört oturumda gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber