Tanrıverdi: Muhtarlar daha yetkili olacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 17:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, "Köy muhtarlıklarını daha imkanlı kılmak, yetkili kılmak ve köylerimizin gelişiminin önünü açmak adına bir düzen kurmak istiyoruz" dedi.AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, merkeze bağlı Tilkisüleymaniye Köyü Hizmet Konağı'nın açılışını yaptı. Açılışa Tanrıverdi'nin yanı sıra AK Parti Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, il genel meclisi üyeleri katıldı. Artık şehirde ne varsa köylerde de onun olmaya başladığını söyleyen Tanrıverdi, "Köylerimiz, ihmal edilmişti, unutulmuştu. Köylümüz muhtarımız şehirde siyasetçiyi yakaladığı zaman kamu kurumlarına gittiği zaman sevgi ile hoşgörü ile karşılanmıyordu. Onun hizmetinde olmuyordu kimse. AK Parti ile birlikte Atatürk'ün o güzel sözü 'köylü milletin efendisidir' sözünün gerçekleştiğini görüyoruz. Bizden öncekiler gerek CHP, gerek MHP'liler, gerekse diğer partiler o günkü partileri bilirsiniz. 'Köylü milletin efendisidir' sözünü sıkça kullandıkları halde doğrusu köylüye efendilik tasladılar. Tam tersini uyguladılar. Bizimle birlikte köylü milletimizin efendisi olmuştur. Köylerimizde şehir olmuştur" dedi.

İş başına geldiklerinde sadece Manisa merkezde KÖYDES Projesi ile suyu olmayan 190 köyün susuzluk sorununu giderdiklerini dile getiren Tanrıverdi, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' felsefesi gereği tüm vatandaşları çağdaş medeniyet hizmetleri ile buluşturmaları gerektiğini bildiklerini, bu hizmetlerle insanları buluşturduklarını daha da buluşturmaya devam edeceklerini vurguladı.

"KÖY KANUNUNU YENİDEN DÜZENLEYEN BİR ÇALIŞMA YAPTIK"

Tanrıverdi köylerin, 1924 yılında çıkarılmış köy kanunu ile idare edildiğini, ancak gelişen ve değişen Türkiye'de bu yasanın ihtiyaca cevap veremez duruma geldiğini belirterek, bunun için yerel yönetimler yasası içinde köy kanununu da yeniden düzenleyen bir çalışma yapıldığını, 1 Ekim'de açılacak TBMM'de ilk gündeme gelecek konular içinde bu yasanın da yer alacağını bildirdi. Tanrıverdi şöyle konuştu:

"Köy kanununu değiştirmek, köy kanununu değiştirdiğiniz zamanda köy muhtarlıklarını daha imkanlı kılmak, yetkili kılmak ve köylerimizin gelişiminin önünü açmak adına bir düzen kurmak istiyoruz. Bu anlamda köy kanunu çalışmalarını içişleri bakanlığımız hazırlamıştır. Ancak meclisin bu dönem çalışma süresi daha önemli görülen kamu düzeni açısından elzem görülen ve 75 milyon insanı ilgilendiren yasalar nedeniyle sırada yerini alamadığı için görüşülememiştir. Ancak meclis 1 Ekim tarihinde açılacaktır. Meclis açılır açılmaz yerel yönetimleri ilgilendiren 2 önemli yasamız inşallah ele alınacak. Bunlardan birisi Büyükşehir belediyeleri kanunu, diğeri de köy kanunudur. Bu iki önemli yasamız çıktığı zaman, yeniden düzenlendiği zaman yerel yönetimler daha da güçlendirilmiş olacak, yerel yönetimlerde görev almış arkadaşlarımız ki her biri halkımız tarafından seçilmiş arkadaşlarımızdır. Halkımız tarafından seçilen insanların daha yetkili, daha imkanlı olmalarını elbette sağlamak istiyoruz. Ademi merkeziyetçi bir ilkeyi dikkate alarak bu yasal düzenlemeleri yapıyoruz. Yerindelik ve yerellik esasıyla bu düzenlemeleri yapıyoruz."

Konuşmaların ardından Tanrıverdi, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Berk Mersinli, Tilkisüleymaniye köyü muhtarı Ahmet Uysal ve köy halkı, köy konağını hizmete açarak incelemelerde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber