Aç ve işsiz genç iki poğaça çaldı, yerken yakalandı, 12,5 yıl hapsi isteniyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 10 Temmuz 2012 08:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

12.5 Yıl hapsi isteniyor!

Aç ve işsiz genç iki poğaça çaldı yerken yakalandı

Elif ALTIN \ VATAN İSTİHBARAT

Baklava çalan çocukların ardından Türkiye dramatik bir davaya daha sahne oldu. İstanbul'da Beyoğlu Cihangir Mahallesi Susam Sokak üzerindeki bir markette 14 Haziran 2012 gecesi saat 23.00 sıralarında alarm çaldığı ihbarı üzerine polisler olay yerine geldi. Yaptıkları incelemede marketin yan camının kırıldığını gören polisler görgü tanıklarının ifadesine göre camı taşla kırarak içeriden bir şeyler çalan, saçları yandan kazıtılmış şüpheliyi aramaya başladı. 15 dakika sonra çevredeki bir parkın içinde banka oturmuş, elindeki poğaçayı yemekte olan eşkale uyan Selim Sercan Kekik'i yakalandı. Kekik'in üzerinde yapılan aramada 2 poğaça ve 2 kutu meyve suyu bulundu. Suçunu itiraf eden Selim Sercan Kekik aç olduğu için markete girdiğini söyledi.

Paralara dokunmamış

Olay yerine gelen market sorumluları yaptıkları incelemede marketten sadece 2 poğaça ve meyve sularının çalındığını, paralara dokunulmadığını tespit etti. Market sorumluları şahıstan şikayetçi olmadı. Gözaltına alınan Selim Sercan Kekik ifadesinin ardından savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ancak soruşturmayı tamamlayan savcılık, gencin ?nitelikli olarak konut dokunulmazlığını ihlal etme, mala zarar verme ve kilitlenmek suretiyle muhafaza altına alınmış eşyayı çalma? suçlarından 3 yıldan 12.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasını istedi. Mahkeme de davayı açtı.

Baklava çalan çocuklar 6 yıl ceza yemişti

Gaziantep'te 10 Ağustos 1997 gecesi ünlü bir baklavacı dükkanına kapıyı kırarak giren 4 çocuk, baklavayla antepfıstığı çaldıkları iddiasıyla yargılandıkları davada 9 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak çocuklardan üçü olay tarihinde 18 yaşından küçük oldukları için cezaları 6 yıla indirilmişti. 19 ay cezaevinde kalan çocuklar Rahşan Affı'yla serbest kalmıştı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber