Şehitkamil'in güneş panelleri Kahta'ya örnek olacak

Şehitkâmil Belediyesi'nin Dülük Tabiat Parkı içerisinde faaliyete geçirdiği ve doğaya zarar vermeden enerji üreten güneş panelleri ilgi görüyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Temmuz 2012 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman'ın Kâhta ilçesinin kaymakamı Metin Esen, panellerin tarım alanında kullanılması için girişimde bulunacaklarını söyledi.

İpekyolu Kalkınma Ajansı ile birlikte hareket edilerek yapılan proje hem doğaya zarar vermeden enerji üretiyor hem de Şehitkâmil Belediyesi'nin yapmış olduğu diğer projelerin enerji ihtiyacını karşılıyor. Güneş panellerinde ekibiyle birlikte incelemelerde bulunan Kâhta Kaymakamı Metin Esen de doğaya zarar verilmeden yapılan enerji üretiminin önemine değindi.

Metin Esen, ?Hayata geçirilen bu proje çok önemli. Biz buradaki incelemelerimizde elde ettiğimiz verilerin Kâhta ilçesinde uygulanabilirliğini araştıracağız. Bu proje ilçemizde istihdam amaçlı kullanılabilir. Özellikle tarım alanında kullanılması için girişimde bulunacağız. Eğer verimli sonuç alınırsa diğer çiftçileri de kapsayacak şekilde uygulamayı genişletmeyi düşünebiliriz.? diye konuştu.

Ekonomik anlamda güneş enerji panellerinin büyük katkı sağladığını vurgulayan Şehitkâmil Belediye Başkanı Başkan Fadıloğlu da ?Bu proje sayesinde biz yaptığımız diğer projelerin enerji giderlerini buradan karşılıyoruz. Güneş enerji panelleri sayesinde yaklaşık 150 kilovatlık bir enerji elde ediyoruz. Burada yaklaşık 170 adet panel var. Buradaki panellerin diğer bir özelliği de üç parça olması. Böylece birinde yaşanacak bir arıza diğer iki panelleri etkilemiyor. Böylece kesintisiz enerji üretimini sağlamış oluyoruz. Ayrıca üzerinde bulunan sim kart sayesinde günün her anı ne kadar enerji ürettiğimizi görebiliyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber