Anadolu Lisesi öğretmenliği tam Aziz Nesin'lik

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Temmuz 2012 13:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merhum Aziz NESİN'in bir romanı vardır Yaşar ne yaşar ne yaşamaz. Okuyanlar yada izleyenler bilir. Ölü olduğu gerekçesiyle Nüfus Cüzdanı verilmeyen yaşar; Askerliğe gelince yaşayan yaşar, terhise gelince yaşamaz. Babası alır borçlarını ödemeye gelince yaşar mirası almaya gelince yaşamaz, manav dükkanı açar yaşar, batar ortağını mahkemeye verir yaşamaz?

Anadolu Liseleri öğretmen atamaları da aynı şekilde. Bu okullara atama sınavsız mı yapılacak sınavla mı bir muammadır gidiyor.

İl içi yer değiştirmeye gelince sınavlıdır, sınavsız atamalar ne oldu denilince sınavsızdır. İllerarası yer değiştirme olduğunda sınavlıdır, daha önce gelenler sorulunca sınavsızdır. Para yatırmaya gelince sınavlıdır. Kazandık atanın denildiğinde sınavsızdır. Genel lise öğretmeniyim atanmak istiyorum denilince sınavlıdır, sınav kazandım atayın denilince sınavsızlar doldurmuştur?

Sizin anlayacağınız Aziz Nesin'in söylediği ?Tembellerin çalışma günü yarındır.? Misali bu konuda tek bir açıklama yapılmamaktadır.

İnsanların canına tak etti. Ne olacak bu iş, yok mu bir yol haritanız? İnsan bir açıklamadan bu kadar mı imtina eder. Yapacaksanız ki öyle görünüyor ne zaman olduğunu söyleyin. Yoksa Eski Cumhurbaşkanlarımızdan sayın Süleyman DEMİREL'in söylediği gibi Hamsi kavağa çıkınca mı?

Unutmayınız ki en kötü karar bile kararsızlıktan iyidir. Bir kararınız yoksa bari onu açıklayın. Ne Hikmet'tir ki açıklama yapamaz yoksa Çolak mı kalmıştır imza atamaz?

Saygılarımla?

Maksut BALMUK

Eğitim Yöneticisi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber