MEB, Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin normunu ne zaman belirleyecek?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Ağustos 2012 00:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEB Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin normunu ne zaman belirleyecek

Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapan Yönetmelik 22 Şubat 2011 Tarihli ve 27854 Sayılı Resmî Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş bu yönetmeliğin ?Norm kadro belirlenmesinde dikkate alınacak hususlar? başlıklı 15. maddesinin (g) bendi, 2, fıkrasındaki ?2) Okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin, norm kadroları Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığının uygun görüşleri de alınarak Bakanlıkça belirlenir. Bu kurumların norm kadro sayılarının değişikliğinde de aynı yöntem izlenir ve branş değişikliğine bağlı düzenleme Bakanlıkça yapılır.? hükümleri nedeniyle Okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin norm kadroları Bakanlıkça belirlenecektir.

Bu hususlar hakkında, Bursa Milletvekili İsmet BÜYÜKATAMAN tarafından 13.07.2011 tarihinde ,? MEB Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin normunun nasıl hesaplanacağı ne zaman açıklanacaktır?? sorularının yazılı olarak cevaplandırılması için Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER'e soru önergesi vermiş, Bakanlık cevaben 11.11.2011 tarihinde ?norm kadro belirleme çalışmaları sürdürülmektedir? demiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü 05/04/2011 tarih ve 23018 sayılı Norm Kadro Uygulaması yazısı ile ?Bilindiği gibi, son yıllarda bilim ve teknolojide meydana gelen hızlı değişim ve gelişmeler iletişim ve bilgi teknolojilerini de önemli ölçüde etkilemekte, hızlı yayılmakta olan yenilikler yaşamın tüm boyutlarında hissedilmektedir.

Ülkemizde her derecedeki okulların bilişim teknolojileri altyapısının tamamlanmasına, bilişim teknolojisi araçlarının etkin kullanılmasına, bu araçların kullanılması konusunda okullar ve bölgeler arasındaki eşitsizliğin ortadan kaldırılmasına ve okullarda yürütülmekte olan eğitim hizmetlerinin kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar Bakanlığımız tarafından artan bir ivmeyle sürdürülmektedir.

Bakanlığımız tarafından bugüne kadar yapılan çalışmalar sonucunda, okullara ulaştırılan teknolojinin etkin ve verimli kullanılabilmesi amacıyla öğretmenlere çok sayıda planlı eğitimler verilmiştir. Diğer yandan, bilgi teknolojisi sınıflarının örgün eğitim öğrencilerinin yanı sıra Kamu İnternet Erişim Merkezleri (KİEM) şeklinde vatandaşların kullanımına açılması da sağlanmıştır.

Eğitim kurumlarımızda bilişim teknolojisi araçlarına ilişkin söz konusu altyapılar kurulduğunda; bu araçlara etkin ve hızlı erişim, çoklu ortam araçları ile zengin içerikli ders öğrenimi/öğretimi, bilgiye daha hızlı ve kolay ulaşım, elektronik içeriklerin derslerde kullanımı, bilişim teknolojisi araçlarının kullanımından doğan avantajlardan tüm derslerde etkin olarak yararlanılması, müfredatımızda yer alan kazanımların edinilmesinde kolaylık ve kalıcılık, dersliklerde öğretmenlerin hizmetiçi eğitimine destek, öğrenci motivasyonunun artırılması ve bölgeler arası farklılığın giderilmesine büyük ölçüde katkı sağlanacaktır.

Yapılan değişiklikle Bilgi Teknolojisi (BT) sınıflarının personel ihtiyacının karşılanması amacıyla bu eğitim kurumlarımıza öğretmen norm kadrosu verilmesine imkân sağlanmıştır.?  Okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin norm kadroları hakkında açıklama yapmıştır. Fakat Normun nasıl belirleneceğini Yönetmelik değişikliği yapıldığı  22 Şubat 2011 tarihinden bugüne ayrıca sayın milletvekili tarafında sorunun MEB'e iletildiği 13.07.2011 tarihinde bugüne kadar okul veya kurumlarda açılan bilgi teknolojisi sınıflarında görev alacak öğretmenlerin norm kadroları Bakanlıkça belirlenememiştir.

Soru önergesine verilen cevaba göre 11.11.2011 tarihinden bugüne kadar norm kadro belirleme çalışmaları tamamlanamamıştır.

Çok mu zordur bir genelge ile;

1-5 arası Bilgi Teknolojisi (BT) sınıfı olan okula 1,

5-10 arası 2,

10-15 arası 3 Bilişim Teknolojileri öğretmeni norm kadrosu verilir.? Demek.

Ya da şu kadar derse şu kadar Bilişim Teknolojileri öğretmeni norm kadrosu verilir. Demek.

Öncelikle fatih projesi kapsamında ülkemize buluna yaklaşık 40 bin okulun bilgisayar teknik sitemlerine ve diğer öğretmenlerin bilgisayar kullanımına yönelik destek olmak amacıyla fatih projesin uygulanacağı tüm okullara en az birer adet Bilişim Teknolojileri Öğretmeni norm kadrosu verilmelidir.

MEB Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin normunun nasıl hesaplanacağını bir an önce açıklamalıdır.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber