Mollabey halkı dereye ödenek çıkartmayı başardı

Zonguldak Alaplı'da, Mollabey halkının Karabulak Deresi'nin ıslahı amacıyla yaptığı eylem amacına ulaştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ağustos 2012 12:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Oktay Türkyılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Alaplı Çevre Koruma Derneği olarak, 13 yıl önce söz konusu dere ile ilgili yazılı müracaatlarını DSİ İl Müdürlüğü'ne ve çeşitli birimlere yaptıklarını belirtti.

Aradan geçen yıllara rağmen derenin aynı durumda kalmasının kendilerini rahatsız ettiğini dile getiren Oktay Türkyılmaz; dere ile ilgili olarak Mollabey'de eylem gerçekleştirerek, dereyi temsilen deterjanla yıkadıklarını, çamaşır suyu ile dezenfekte yaptıklarını ifade etti. Türkyılmaz, şöyle dedi:

"Mollabey Karakulak deresinin ıslahı, istinat duvarının yapımı ve derenin temizliği ile ilgili ödeneğin çıktığını öğrenmiş bulunuyoruz. Dere ile ilgili ödeneğin çıkması bir ay içerisinde ihale edileceği haberi bizleri sevince boğdu. Bu sevindirici haber ile ilgili başta sayın valimize, sayın kaymakamımıza, DSİ bölge müdürlüğümüze, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Söz konusu derenin istinat duvarlarının yapılmasından dolayı ikinci bir sevindirici olay, Ahiler köyünün yeni yapılan altyapısının direk bu istinat duvarından faydalanılarak Mollabey'deki Fosseptiğe bağlanması oldu. Bu durumda, Başta Mollabey İlköğretim Okulu ve Mollabey Deresi Ahiler köyünün lağım sularının akmasından etkilenmemiş olacaktır, bu da ikinci sevindirici haber oldu. Temennimiz, Alaplı Çayı'nın ıslahı Ana kolektör kanalı yapılarak tüm köylerimizin bu kanala bağlanmasıdır, bu konu ile ilgili ileriki tarihlerde çok değişik eylem planlarımızla mücadeleye devam edeceğimizi hatırlatırken, Alaplı Çayı'nda balıklar ve kurbağaların yaşamasını istiyoruz, çocuklarımızın çayda yüzmesini istiyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber