Keban Baraj Gölü'nde kaybolan genci arama çalışmaları sürüyor

Tunceli'nin Pertek ilçesindeki Keban Baraj Gölü'nde deniz bisikletinin alabora olması sonucu akıntıya kapılarak kaybolan genci arama çalışmaları sürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 21:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Casus Kamera ile Şüphelere Son!

Tunceli'nin Pertek ilçesindeki Keban Baraj Gölü'nde deniz bisikletinin alabora olması sonucu akıntıya kapılarak kaybolan genci arama çalışmaları sürüyor.

Edinilen bilgiye göre; Elazığ'ın Fevzi Çakmak Mahallesi'nde ikamet eden Ali Rıza Tali (26), 5 gün önce arkadaşları Ufuk Avcı, Düzgün Canmak, Baran Selmak ve kuzeni Hasan Hüsayin Tali, gezi için geldiği Tunceli'nin Pertek ilçesi Til köyü mevkisinde kiraladıkları deniz bisikleti ile Keban Baraj Gölü'ne açıldı. Bir süre sonra gölde oluşan dalgalar yüzünden deniz bisikletinin su alması ve ters dönmesi ile Ali Rıza Tali akıntıya kapılarak kayboldu.

Arama kurtarma çalışmalarının 5'inci gününde Tali'nin ailesi, gölün kenarına kurdukları çadırda Ali Rıza Tali'nin bulunmasını bekliyorlar. Anne Medine Tali ve baba Erkul Tali fenalaşınca, alanda bulunan ambulans görevlileri tarafından müdahale edildi.

Gölde kaybolan Ali Rıza Tali'nin abisi Özkan Tali, yaptığı açıklamada bekleyiş içinde olduklarını kardeşlerinin biran önce bulunmasını istediler. Özkan Tali, konuşmasına şöyle devam etti:

"Para karşılığı deniz bisikleti kiralamışlar ama can yeleği verilmemiş beklemişler can yeleği verilir diye gelmeyince deniz bisikletine binmişler. Hafif bir dalga çıkıyor, tabi onlar fark etmiyor sürükleniyorlar. Deniz bisikleti dengesiz bir şekilde gitmeye başlıyor; bunlar dengede tutmaya çalışıyorlar ama olmuyor belli bir yerden sonra dönmeye çalışırken alabora oluyorlar. 3 defa düzeltmeye çalışıyorlar. En son alabora olduğunda havas sesi geliyor. 15 dakikaya yakın çırpınmışlar ama kimse fark etmiyor. Bu olayın olduğu günden bu güne 5 gün geçti herkes elinden geleni yapıyor suyun dibinin çok bulanık olduğunu söylüyorlar görüş mesafesi çok az olduğu söyleniyor şuanda çaresizlik içinde bekliyoruz su altında umutsuzuz."

Olay yerinde ailenin yanında olan ve arama kurtarma çalışmalarını takip eden Pertek Kaymakamı Kürşat Tali ise, "Bir vatandaşımızın pazartesi günü boğulması neticesinde burada arama kurtarma faaliyetlerine başladık bölgede bu tür faaliyetleri yürüten Elazığ Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıç polislerimiz, Elazığ Afet Müdürlüğüne bağlı dalgıçlar ve Tunceli Afet Müdürlüğüne bağlı dalgıçlarımız yoğun bir şekilde arama faaliyetlerini yürütmekte. En büyük sıkıntımız alanın çok geniş olması ve derinliğin çok fazla olması birde üstüne görüş mesafesinin çok düşük olduğundan dolayı ciddi zorluklar yaşıyoruz. Bizimde amacımız biran önce boğulan vatandaşımız bulmak" diye konuştu.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Su Altı Arama ve Kurtarma Birlikleri tarafından bölgede başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. - ELAZIĞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber