Baba Tatar: Dünkü maçta İstiklal Marşı'nın okunmasını çok isterdim

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda tekvando kadınlar 67 kiloda gümüş madalya kazanan Nur Tatar'ın babası Nizamettin Tatar, dünkü maçta İstiklal Marşı'nın okunmasını çok istediğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ağustos 2012 18:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van depreminden sonra gelip Antalya'ya yerleşen Tatar ailesi, yakınları ile canlı yayındaki kızlarını izledi. Tatar ailesi hem üzüntüyü hem de sevinç duygularını bir arada yaşadı. Kızı adına böyle bir madalyayı ülkeye kazandırdığından dolayı mutlu olduğunu ifade eden baba Nizamettin Tatar, çok mutlu olduğunu ve sevdiklerinin duası ile bugünleri gördüklerini kaydetti. Kendisinin yaklaşık 12 yıl boyunca profesyonel bir antrenörlük hayatının yaşadığını ve bunun da kızına etkisi olduğunu dile getiren baba Tatar şöyle devam etti: "Olimpiyatlara Van'dan ilk kez bir sporcu katılıyor. Bu da beni sonsuz mutlu etti. Yaklaşık 14 yıldan beri bu sporla uğraşıyor. 16 Ağustos doğum tarihi. Abisine özenerek çalışmaya başladı. Ve devam ettirip hedefine ulaştı. Kızım inşallah bunu altına çevirmek ister. Ama şunu söyleyeyim dünkü maçta İstiklal Marşı'nın okunmasını gerçekten isterdim. Demek ki böyle nasipmiş."

Olimpiyatlarda kızını görmenin büyük bir mutluluk verdiğini dile getiren anne Birgül Tatar, maçı izlediği anda bütün fonksiyonlarını kaybettiğini ifade etti. O duygunun anlatılamadığını belirten Tatar, "Türkiye kızıma dua etti. Ve sonunda başardı. İzlediğim zaman ağladım. Anne olarak bizim duygularımız biraz daha ön plana çıkıyor. 14 senedir bunun içerisinde başarısının karşılığını aldı. Sürekli kamplardaydı. Eve geldiği hiç yoktu. Yani bu bizim kızımız değil. Misafir gibi 2-3 gün gelip gidiyordu. Önümüzdeki yıllarda inşallah altın madalya alır. Kızımda bu sözü verdi yani. Rabbim herkese nasip etsin." diye konuştu.

Kardeşinin kendisinden ilham alarak bu spora başladığını anlatan ağabey Kadir Tatar ise "Benim tekvando yaptığım dönemlerde o da bu şekilde bana özenerek başladı. Daha sonra ben bıraktım o daha istikrarlı çalıştı. Bu şekilde gelişti. Madalya alması çok güzel bir duygu her sporcunun yapmak istediği şeyi yaptı. Önünde daha uzun yıllar var daha başarılı olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber