KPSS'de eksik net iddiaları olanlar ne yapmalı?

ÖSYM, 11 Ağustos 2012 tarihi itibariyle KPSS sonuçlarını açıklamıştır. Ancak sonuçların açıklanmasının akabinde, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da bazı adaylar, netlerinde eksiklik olduğunu belirtmektedir. ÖSYM Başkanlığı; adayların işaretlediği optik formlar, cevap kağıtları ve adaya özgü soru kitapçıklarını bir an önce yayınlayarak, adayların kendisini denetlemesine imkan tanımalıdır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 21:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2008 yılındaki benzer içerikli haber için tıklayınız.

2009 yılındaki benzer içerikli haber için tıklayınız.

2011 yılındaki haberler için tıklayınız.

Hem forum ortamına hem de haberlere yorum yazan bazı adaylar, ciddi şekilde netlerinin eksik hesaplandığını belirtmektedir.

ÖSYM, şuana değin sadece sonuçları açıklamıştır.

Diğer taraftan, geçmiş yıllardaki sonuçlara bakıldığında, eksik net iddiasında bulunan adayların ÖSYM'ye yaptığı başvurulardan veya dava yoluna gitmiş iseler mahkemelerden olumlu bir sonuç alındığına dair tarafımıza iletilen bir bilgi bulunmamaktadır.

Ancak buna rağmen, adayların kafasındaki her türlü şüphenin giderilmesi ÖSYM'ye aittir. Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Etik yönetmeliği, "toplumda güvensizlik yaratan durumları ortadan kaldırmak suretiyle kamu yönetimine halkın güvenini artırmak" hususunu bir amaç olarak göstermektedir.

Bu bağlamda, adayların işaretlediği optik formlar, cevap kağıtları ve adaya özgü soru kitapçıklarını bir an önce yayınlanması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber